İçişleri Bakanlığı'na kaç kişi alınacak? İçişleri'ne personel alımı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet ve Kültür Kongre Merkezin'de 100 günlük icraat programını açıklarken önemli noktalara değindi ve onbinlerce kişinin beklediği müjdeyi verdi. İçişleri Bakanlığı'na personel alımı müjdesi vatandaşları heyecanlandırdı. İçişleri Bakanlığı'na kaç kişi alınacak? İçişleri'ne personel alımı! Ayrıntılı bilgileri haberimizde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur adaylarının beklediği açıklamayı yaptı. İçişleri Bakanlığı'nın personel alımı duyurusu milyonları heyecanlandırdı. Vatandaşlar en çok bu konuları merak etti: İçişleri Bakanlığı'na kaç kişi alınacak? İçişleri'ne personel alımı! Konuyla ilgili detaylı bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

İçişleri Bakanlığı'na kaç kişi alınacak? İçişleri'ne personel alımı!

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NA KAÇ KİŞİ ALINACAK?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet ve Kültür Kongre Merkezin'de 100 günlük icraat programını açıklarken önemli noktalara değindi ve onbinlerce kişinin beklediği müjdeyi verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlendirilmek üzere 47 bin 773 kamu personeli alımı yapılacağını duyurdu.

Emniyete 3 bin polis amiri,22 bin 500 polis memuru, 7 bin bekçi, jandarmaya 500 subay, 4 bin 156 astsubay, 10 bin 175 uzman erbaş, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na 44 subay, 98 astsubay, 300 uzman erbaş alımı yapılacak.

 İçişleri Bakanlığı'na kaç kişi alınacak? İçişleri'ne personel alımı! - Resim : 2

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı yurdun iç güvenliğini ve asayişini sağlamak, kamu düzenini bağlı kuruluşları ile korumak, illerin genel idaresini düzenlemek, mahalli idareler üzerinde merkezi idare adına vesayet makamı olarak nezarette bulunmak ve idari açıdan aldığı yasal tedbirlerle bu idarelerin gelişmelerine yardımcı olmak, halkın nüfus ve vatandaşlık işlemlerini yerine getirmek, olası savaş ve doğal afetler konularında sivil savunma hizmetlerini yürütmekle görevlidir. Bakanlık üstlenmiş olduğu bu görevleri merkez ve taşra teşkilatları aracılığıyla yerine getirir. Şu anki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dur.

Bakanlık bugünkü teşkilat yapısına 1983 yılı sonunda yapılan düzenleme ile kavuşmuş ve 14 Şubat 1985 tarihinde çıkarılan 3152 sayılı kanunla, bu yeni yapıya süreklilik kazandırılmıştır.

Bağlı Birimler
Merkez Teşkilatı
Ana Hizmet Birimleri

İller İdaresi Genel Müdürlüğü
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü
Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü
KİHBİ Dairesi Başkanlığı
Dernekler Dairesi Başkanlığı
Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı

Denetim ve Danışma Birimleri
Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Hukuk Müşavirliği
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
Araştırma ve Etütler Merkezi
İç Denetim Birimi Başkanlığı

Yardımcı Birimler
Personel Genel Müdürlüğü
Eğitim Dairesi Başkanlığı
İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı
Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi

Taşra Teşkilatı
İl Genel İdaresi
Vali
İdare Şube Başkanları
İl İdare Kurulu
İlçe İdaresi
Kaymakam
İlçe İdare Şube Başkanları
İlçe İdare Kurulu
Bucak İdaresi
Bucak Müdürü
Bucak Meclisi

Sürekli Kurullar / Bağlı Kuruluşlar
Jandarma Genel Komutanlığı
Jandarma Genel Komutanlığı, görev alanı il ve ilçe belediye sınırları dışında kalan yerler ile polis teşkilatı bulunmayan yerler olarak belirlenmiş olan kolluk kuvveti. Savaş ve olaganüstü haller dışında İçişleri bakanlığına bağlıdır. Türkiye yüzölçümünün % 92'si jandarma bölgesidir.

Savaş ve seferberlik hallerinde Komutanlığın, Genelkurmay Başkanlığı'nın görüşü alınarak Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenecek bölümleri Kara Kuvvetleri Komutanlığı emrine girer, kalan bölümleri ise normal görevlerine devam eder.

Sahil Güvenlik Komutanlığı
Sahil Güvenlik Komutanlığı görevi, deniz yetki alanlarında ulusal ve uluslararası hukuku etkin kılmak, can ve mal güvenliğini sağlamaktır. 1 Ocak 1985'de İçişleri Bakanlığı'na bağlanan komutanlık; bu tarihten önce Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlıydı. 5.070 aktif personele sahip teşkilat TSK'da tümen seviyesinde temsil edilmektedir.

Savaş ve seferberlik hallerinde Komutanlığın, Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenecek bölümleri Deniz Kuvvetleri Komutanlığı emrine girer, kalan bölümleri ise normal görevlerine devam eder.

Bakanlık Encümeni
Emniyet Genel Müdürlüğü
Polis Akademisi
Sahil Güvenlik Akademisi
Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu
Göç İdaresi Genel Müdürlüğü
Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı

İçişleri Bakanlığı'na kaç kişi alınacak? İçişleri'ne personel alımı! ile ilgili etiketler İçişleri Bakanlığı kaç kişi alınacak içişleri personel alımı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.