İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yönetiminde 81 ilde dev huzur uygulaması gerçekleştirildi! / VİDEO

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla 81 ilde eş zamanlı olarak polis, jandarma ve sahil güvenlik birimlerince "Türkiye Güven Huzur 7" uygulaması gerçekleştirildi. Uygulamayı İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU, Emniyet Genel Müdürlüğü Kriz Merkezi'nden bizzat yönetti.

Bu kapsamda ülkemiz genelinde (81 ilde) eş zamanlı olarak İçişleri Bakanlığı koordinesinde Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlıkları birimleri tarafından sabit yol uygulaması, umuma açık yer uygulamasıyla toplam (63.990) personel, (12.336 ) ekip, (8) hava aracı, (74) deniz aracı, (12.254) kara aracı ve (302) dedektör köpekleri ile (7.308) hassas noktada saat 19.30 itibariyle Türkiye huzur güven uygulaması gerçekleştirildi...

Bu uygulamayı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü Kriz Merkezi'nden bizzat yönetti. Bakan Soylu uygulamanın yapıldığı tüm illere video konferans sistemi ile bağlanarak uygulamadaki durumu denetledi...

Türkiye genelinde yapılan ve İstanbul'un 39 ilçesinde de gerçekleştirilen "Türkiye'de Güven Huzur" uygulamasının 7'ncisinde, narkotik, mali, terör, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, özel harekat, çevik kuvvet ve trafik ekiplerinin de aralarında bulunduğu 5 bin polis katıldı.

op2

Şüpheli kişilere yönelik Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolleri yapılan denetimlerde aranan şahıslar, silah, bıçak, uyuşturucu madde taşıyan şüpheliler üzerinde duruluyor. Zırhlı araçların da uygulama noktalarında giriş ve çıkışları kapattığı kontrollerde, denetime tabi tutulan kişilerin GBT sorgulamalarının yanı sıra, el çantaları ve valizleri de kontrol edildi.Trafik kontrollerinin yapıldığı, polis helikopterlerinin de havadan destek verdiği, uygulama gece 24.00'a kadar sürdü.

op3

BURSA

Bursa'da, Türkiye genelindeki "Türkiye Güven Huzur-7" adlı asayiş uygulaması kapsamında denetimler gerçekleştirildi.

Merkez Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçelerinde 700 polisin katılımıyla kent genelindeki umuma açık iş yerleri ile araçlarda asayiş uygulaması yapıldı.

Umuma açık yerlerde bulunanların Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulamalarına tabi tutulduğu çalışmalar kapsamında kent giriş ve çıkışlarında oluşturulan noktalarda araçlar arandı.

Denetimlerde kimlik sorgulaması yapılan 882 kişiden 4'ü, bazı suçlardan arandıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Ekipler, iki iş yerinde toplam 17 kişinin gerekli belgeler olmadan çalıştırıldığını tespit etti. Ayrıca 4 iş yeri hakkında sorumlularına sigara yasağına uymadıkları için yasal işlem başlatıldı.

Polis ekipleri 255 aracı denetleyerek bunlardan 9'unu trafikten men etti, 31 araç sahibine toplam 8 bin lira ceza kesti.

İZMİR

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş, Terör, Narkotik, Kaçakçılık Organize, Mali Şube, Özel Harekat, Deniz Polisi ve Sahil Güvenlik ekiplerinin katıldığı 'Huzur Türkiye' uygulaması tüm ilçelerde gerçekleştirildi. Uygulamaya 813 polis, 1 helikopter, 3 Sahil Güvenlik Botu, 4 Polis Botu ve 5 narkotik köpeği katılırken, İzmir İl Merkezi'nde 16 noktada denetimler gerçekleştirildi. Eğlence mekanlarına da uygulama kapsamında denetleme yapıldı. 8 bin 123 kişi üzerinde yapılan kimlik sorgulaması sonucu 9 kişi gözaltına alınırken, çeşitli suçlardan aranan 23 kişi de yakalandı. 2 bin 254 aracın kontrol edildiği uygulama kapsamında 147 araca toplam 83 bin 799 TL ceza kesildi ve 27 araç da trafikten men edildi. 'Huzur Türkiye' uygulaması kapsamında İzmir'de yapılan aramalarda 6 tabanca ve 2 av tüfeği de ele geçirildi.

Sahil şeridinde bulunan ilçelerde ise, Deniz Polisi ve Sahil Güvenlik ekipleri uygulamaya botlarla katılarak tekneler üzerinde asayiş uygulaması yaptı. Uygulama gece yarısına kadar sürdü.

ŞIRNAK

Şırnak’ta kent genelinde emniyet ve jandarma tarafından oluşturulan noktalardaki uygulamada, Genel Bilgi Tarama (GBT), araç evrakları ve alkol kontrolü yapıldı.

Kente giriş yapan araçlar durdurularak yolcuların kimlik kontrolü gerçekleştirildi, şüphelilerin üzerleri arandı.

Uygulama kapsamında, emniyet kemeri kullanımı, araç evrakları kontrol edildi, dedektör köpek kullanılarak uyuşturucu madde arandı.

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş beraberinde İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Selçuk Yıldırım ve İl Emniyet Müdür Vekili Güngör Yıldız birlikte uygulama kontrol noktalarını denetledi.

Aktaş, sanayi noktasında canlı bağlantı ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bilgi verdi.

Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte 72 noktada bini aşkın personelle uygulamayı gerçekleştirdiklerini belirti.

İnsanların rahat ve huzurlu bir ortamda yaşamasını sağlamak ve suçluları ve kanun kaçaklarını tespit ederek adli mercilere yönlendirmeyi sağlamayı amaçladıklarını aktaran Aktaş, şunları kaydetti:

"İnsanımızı rahatsız edecek, huzursuz edecek bütün kişi ve şahıslarla bu noktada bir mücadele ortaya koymayı amaçlıyoruz. Arkadaşlarımız ilimizin tamamında büyük bir özveriyle bu uygulamayı gerçekleştiriyorlar. İlimizde bütün tedbirleri en üst düzeyde alarak bayramın huzur ve güven ortamı içerisinde geçilmesini sağlama noktasında büyük bir gayret göstereceğiz.”

Uygulama sonucunda bin 48 aracın plaka, 2 bin 48 kişinin de GBT sorgulaması yapıldı. Uygulamada, aranan 2 kişi güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

MALATYA

"Türkiye Güven Huzur-7" adlı asayiş uygulaması kapsamında Malatya'da denetimler gerçekleştirildi.

İl genelinde iki aşamalı yürütülen uygulamada, kent merkezi ve karayollarında ekipler denetim yaptı.

Malatya Emniyet Müdürlüğüne bağlı 242 personelden oluşan 40 ekip, 133 iş yerinde inceleme yaptı ve bin 607 kişiyi Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulamasına tabi tuttu. Uygulamada aranan 8 kişi yakalandı.

Trafik uygulamalarda ise 50 ekipte 179 personel, il genelinde 32 sabit noktada 492 aracı kontrol etti. Bu kapsamda trafik ekipleri, bin 213 kişinin GBT sorgulamasını yaparak 29 araçla ilgili sorumlulara cezai işlem uyguladı. Ayrıca sürücülere toplam 21 bin 70 lira ceza kesen ekipler, bir aracı trafikten men etti.

Kontroller sırasında bir yolcu otobüsünde 100 paket kaçak sigara ele geçirildi.

VAN

VAN il Jandarma Komutanlığı kentteki 26 noktada 644 personelle huzur uygulaması yaptı. 2 aşamılı gerçekleştirilen uygulamalarda, 6 bin 154 kişi, 2 bin 882 araç ve umuma açık 30 iş yeri kontrol edildi.

Türkiye geneli yapılan "Güven Huzur Uygulaması" eş zamanlı olarak Van'da da gerçekleştirildi. Van İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan uygulamada 644 personel görev yaptı. 26 ayrı noktadaki uygulamalarda 6 bin 154 kişi, 2 bin 882 araç ve umuma açk 30 yer kontrol edildi. Uygulama sonucunda 15 kişi hakkında adli işlem yapılıp, 2 kişi gözaltına alındı. Ayrıca 73 araca toplam 39 bin 195 TL idari para cezası uygulanıp, 22 araç trafikten men edildi.

Bu arada, yasadığı yollardan ülkeye girdikleri belirlenen Afganistan uyruklu 11 kaçak yakalanırken, 12 bin 500 paket kaçak sigara ve 140 adet kaçak cep telefonu ele geçirildiği belirtildi.

DÜZCE

Düzce'de, emniyet, jandarma ve sahil güvenlik birimlerinin katılımıyla "Huzur Türkiye" uygulaması gerçekleştirildi.

Kent genelinde emniyet ve jandarma tarafından oluşturulan noktalarda süren uygulamada, Genel Bilgi Tarama (GBT), emniyet kemeri kullanımı, araç evrakları ve alkol kontrolü yapıldı.

Ekipler denetimlerini, kent girişindeki Kaynaşlı ile Gölyaka gişeleri, Bölköy girişi, Çay Mahallesi girişi, Yığılca Sapağı ve Çilimli Sapağında sürdürdü.

Bu sırada, Çay Mahallesi girişinde emniyet ekiplerinin GBT sorgusunda aranması bulunan bir kişi gözaltına alındı.

ADANA

Ülke genelinde gerçekleştirilen 'Türkiye Huzur 7' kontrolleri kapsamında Adana'da oluşturulan sabit noktalarda araçlarda ve eğlence mekanlarında denetleme yapıldı. Asayiş, Çevik Kuvvet, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Terörle Mücadele (TEM), Narkotik, Trafik şubeleri ve ilçe emniyet müdürlüklerinde görevli 500 polisin katıldığı kontrollere, havadan da bir helikopter destek verdi. Özel eğitimli detektör köpeklerle araçlarda uyuşturucu arayan polisler, binlerce vatandaşın da kimlik sorgusunu gerçekleştirdi. Kontroller, gece yarısına kadar devam etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yönetiminde 81 ilde dev huzur uygulaması gerçekleştirildi! / VİDEO ile ilgili etiketler Süleyman Soylu huzur uygulaması
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.