İçişleri Bakanı Soylu'dan Hafıza Odası tepkisi: Teröristleri bir noktaya alıp sanatı istismar etmişler!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır’da oluşturulan Hafıza Odası’na ilişkin “Terör örgütüyle ve onun siyasi uzantısı ile iş tutan bir anlayışı gerçekleştirmişler” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen bir programa katıldı. Programda konuşan Bakan Soylu, Türkiye ve içinde bulunduğu coğrafya üzerinde yıllardır oynanan oyunlara dikkat çekerek bu oyunlara karşı mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti. 

“HAFIZA ODASI'NDA SANATI İSTİSMAR ETMİŞLER"

Diyarbakır’da oluşturulan Hafıza Odası’na yönelik eleştiride bulunan Soylu, “Geçenlerde Diyarbakır'da bir manzarayla karşılaştım. Bir Hafıza Odası oluşturmuşlar, çerçevesini de sanat diye sunmuşlar. Hafıza odasında maalesef özellikle terör örgütüyle ve onun siyasi uzantısı ile iş tutan bir anlayışı gerçekleştirmişler. Hendek, barikat, Kobani olayları da dahil olmak üzere terör örgütü mensuplarını bir noktaya alıp sanatı istismar etmişler. Ticaretin, siyasetin sanatı çok kullandığını gördüm. Gezi olaylarında sanatın nasıl, Vandalizm ve bu ülkenin huzurunu bozmak için kullanıldığını gördüm ama terörün sanatı kullandığına ilk kez şahit oldum. Sanat ötekileştirmek ve teröre kendisini alet etmez. Diyarbakır annelerini görmeden, Bedirhan bebeği Hafıza Odası'na koymadan teröre meşruiyet kazandırmaya çalışanlara sadece acıyorum. Kendisini sanatçı kisvesi altında, terör örgütüne kullandıranlara da acıyorum” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Soylu'dan Hafıza Odası tepkisi: Teröristleri bir noktaya alıp sanatı istismar etmişler! ile ilgili etiketler içişleri bakanı süleyman soylu Hafıza Odası
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Portakal milli yas algısını bakın nasıl düzeltmek zorunda kaldı

Fatih Portakal canlı yayında İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümü üzerinden milli yas algısı yapacakken yalanını reji ortaya çıkardı.