"AFAD, depremden saatler sonra TSK'dan yardım istedi" iddialarına ses kaydı ile yanıt

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, AFAD başkanlığının, Kahramanmaraş merkezli depremden saatler sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yardım istediği iddiasına, ses kayıtlı bir yanıt verdi. Ses kaydında AFAD yetkilisinin TSK'dan bir albay ile yaptığı telefon görüşmesi yer alıyor.

Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Twitter hesabından, "Depremden 43 gün sonra gelen iftiraya, depremin henüz çözümlemesinin bile yapılmadığı ilk dakikalarından bir ses kaydıyla cevap" notuyla bir ses kaydı paylaştı.

Ses kaydında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından bir yetkilinin TSK'dan bir albay ile yaptığı görüşme yer alıyor.

Ses kaydında AFAD görevlisi şu ifadeleri kullandı:

"Albayım hayırlı sabahlar; AFAD Başkanlık Acil Durum Merkezi'nden arıyorum. Bilmiyorum size geldi mi; çok büyük bir deprem oldu. Merkez üssü daha çözülemedi. 'Hatay tarafı' diye biz düşünüyoruz. Şimdi biz İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa; buradaki ekiplerimizi yönlendirmek için hava araçlarınızın görevlendirilmesi gerekiyor. Size zahmet ona göre bir çalışma yapabilir misiniz? Çünkü bayağı büyük bir olay, 7-8 tane hava haracı lazım bize."

Ses kaydını aşağıdan dinleyebilirsiniz:

"AFAD, depremden saatler sonra TSK'dan yardım istedi" iddialarına ses kaydı ile yanıt ile ilgili etiketler AFAD TSK deprem İsmail Çataklı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.