Ibuprofen ilaçlar hangisi? Koronavirüsü artırır mı?

Ibuprofen ilaçlar hangisi? Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, yeni tip koronavirüs şüphesiyle İbuprofen ilacının alınmasının enfeksiyonu daha da kötüleştirdiği uyarısını yaptı. Dünyada yayılan koronavirüs sonrasında vatandaşlar çeşitli detayları araştırıyor. Peki Ibuprofen nedir? Detaylar haberimizde...

Ibuprofen ilaçlar hangisi? Dünyada yayılan koronavirüs ile ilgili çeşitli haberler gündeme geliyor.Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, anti-inflamatuar ilaçların koronavirüsü daha da ağırlaştırabileceğini belirtti.Veran, mesajında "Anti-inflamatuar ilaçlar almak (ibuprofen, kortizon…) enfeksiyonu ağırlaştırıcı bir etki yapabilir. " dedi.

Ibuprofen ilaçlar hangisi? Koronavirüsü artırır mı?

BBC'nin haberine göre; Bir nörolog olan Veran, Cumartesi günü paylaştığı Twitter mesajında "Anti-inflamatuar ilaçlar almak [ibuprofen, kortizon…] enfeksiyonu ağırlaştırıcı bir etki yapabilir. Ateşiniz varsa parasetamol alın. Anti-inflamatuar ilaçlar kullanıyorsanız, doktorunuza danışın" dedi.

IBUPROFEN NEDİR?
İbuprofen, steroid olmayan ağrı kesiciler grubunda yer alır, romatoid artrit, osteoartrit gibi hastalıkların tedavisinde ve grip semptomlarının hafifletilmesi için kullanılır.

1950'li yıllarda keşfedilen ilaç, ağrı kesici özelliğinin yanı sıra ateş düşürücü ve yüksek dozlarda yangı giderici (anti-enflamatuar) özelliklere sahiptir. Vücudumuzda hasar ve yaralanma gibi durumlarında salgılanan moleküller olan prostaglandinler ağrı, ödem, ateş ve yangıya neden olurlar. İbuprofen prostaglandinlerin üretimini engelleyerek vücutta ağrı, yangı ve ateşin oluşmasını engeller.


PARASETAMOL
Avrupa'da Corona virüsünün hızla yayıldığı ülkelerden Fransa'da doktorlar, salgınla mücadelede Parasetamol içeren ilaçların kullanılmasını tavsiye etti. Ülkenin Sağlık Bakanı da Ibuprofen türü ilaçların hastalığı kötüleştirebileceğini öne sürdü.

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Wuhan kentinde ortaya çıkıp tüm dünyaya yayılan ve şu ana kadar 5.833 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan ölümcül Corona virüsü (COVID-19) salgını Avrupa'da büyük bir felakete yol açmış gibi görünüyor. İtalya ve İspanya'yla birlikte Fransa'da da doğrulanan vaka ve ölüm sayısı hızla artıyor.

4.481 doğrulanmış vakayla birlikte 91 ölümlü vakaya ev sahipliği yapan Fransa'da hükûmet önlemleri de sıkılaştırıyor. 'Sosyal mesafe' önlemleri kapsamında perşembe günü okulları tatil eden hükûmet; restoranları, sinemaları, mağazaları ve turistlerin uğrak mekânlarını kapattı. Bütün bunların yanı sıra Fransız doktorların hastalığın tedavisinde önemli bir keşif yaptıkları iddia ediliyor.

Ibuprofen ilaçlar hangisi? Koronavirüsü artırır mı? ile ilgili etiketler İlaç Korona ıbuprofen
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.