İbrahim Kalın'dan kritik açıklamalar...

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gündeme ilişkin kritik açıklamalar yaptı.

Kalın'ın açıklamalarının satırbaşları...

2019'da yapılan icraatlarla ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın 16 Ocak'ta kamuoyuyla paylaşım toplantısı yapması planlanıyor.

BU SAVAŞIN KAZANANI OLMAYACAKTIR!
İran ABD gerilimi kabine toplantısının önemli gündemlerinden biriydi. Yakından takip ediyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan yoğun bir diplomasi trafiği başlattı. Bu gerilimin bölgenin tamamını etkilemesi kaçınılmaz gözüküyor. Bütün taraflara sükunet çağrısında bulunduk. Bu savaşın kazanını olmayacaktır. Bölgemiz savaşlardan yoruldu. Artık bu çatışmaların sona ermesi gerekiyor.

Suriye konusu Kabine'nin gündemindeydi. İdlib'deki kritik konu masaya yatırıldı. Rusya destekli rejim saldırıları yoğun şekilde devam ediyor. Bizim mutabakatlarına aykırı bir uygulama. Rusya tarafına gerekli adımları atması çağrısında bulunuyoruz.

Yeni bir mülteci dalgası herkesi sıkıntıya sokacaktır. Güvenli bölge ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Afrin bölgesinde de sükunetin hakim olduğunu söyleyebiliriz.

LİBYA'DAKİ GELİŞMELER
Libya'daki gelişmeleri takip ediyorsunuzdur. Askeri okula yapılan saldırı haklılığımızı göstermiştir. Hafter tarafı saldırılarını devam ettiriyor. Buna bir dur denmezse çok fazla kan dökülecektir. Libya ile yapılan anlaşmayı eleştirenlerin bu saldırıları kınamaları gerekmektedir. Çözüm nedir? Bunun da bir cevabının olmadığını görüyoruz. Hafter'in yaptıkları yanına kalmakta. BM'den bir kınama dahi gelmemektedir. Libya'da bir ateşkes ilan edilmesini istiyoruz. Nisan ayı anlaşmasına geri dönülmesidir. Berlin'de yapılacak liderler zirvesinden bir sonuç çıkması durumu netleşecek.

PUTİN-ESED GÖRÜŞMESİ
Sayın Putin ile görüşme Türk Akımı töreninden önce olacak. Birkaç yıl öncesine kadar birçok terör örgütü sınırımızda fink atmaktaydı. Biz burada farklı paydaşlarla, her zaman işbirliğinden yana olduk. Başarıyla getirdik. Suriye rejimi konusunda bizim tavrımız açık. Biz Esed'in lider olma vasfını çoktan yitirdiğini görüyoruz. Kalıcı bir barış sağlama gibi bir niyetinin olmadığı ortada.

İRAN ABD GERİLİMİ!
Cumhurbaşkanımız hem İran hem Irak ile görüşmeler yaptı. Ruhaniye de aynı telkinlerde bulundu. Atılacak adımlar verilecek cevaplar çok önemli. Herkesin kaçınması gerekir. Şuraları vuracağız, buraları vuracağız gibi açıklamalar var. Bunlar kulağa bile korkunç gelen şeyler. Bu adımlardan mutlaka uzak durulmalı. Müzakere yolu ile bu sürecin yönetilmesi fikrindeyiz. ABD ile hem İran ile konuşabilen bir kaç ülkeden biriyiz. İtidal çağrımız müzakere içindir. Kırılgan olan süreçlerin daha yıkıcı olmaması için çağrımız bu yöndedir. Herkes umarız sağ duyu ile hareket eder.

İbrahim Kalın'dan kritik açıklamalar... ile ilgili etiketler İbrahim Kalın Cumhurbaşkanlığı cumhurbaşkanlığı sözcüsü
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.