İBB yönetiminden bir israf ihalesi daha!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçilmeden önce yaptığı "İsrafı önleyeceğiz" vaadinin tam tersini yaptığı bir kez daha ortaya çıktı. Daha önce 29 Ekim kutlamaları için bazı sanatçılara milyonlarca lira ödeyen İBB yönetimi, açtığı son ihale ile, seçim öncesi Ekrem İmamoğlu'na video ile destek veren türkücü Erdal Erzincan'a bir konser için 30 bin lira ödeyecek.

İzmir Büyükşehir Büyükşehir Belediyesi'nin gazeteci Enver Aysever'in yapacağı atölye çalışamasına ödeyeceği para tartışma konusu olurken, bir skandal hamle de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden geldi.

Yerel seçim döneminde "tasarruf" vurgusu yapan Ekrem İmamoğlu yönetimi türkücü Erdal Erzincan'ın yapacağı konser için tam 30 bin lira ödeme yapacak.

İBB yönetiminden bir israf ihalesi daha!

İBB yönetiminden bir israf ihalesi daha! - Resim : 2

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı ihalenin EKAP'ta yayınlanan sonuç bildirisine göre, "CRR KONSER ANADOLU'NUN KADINLARI- OYALI YAZMA KONSERİ (SANATÇI KAŞE ÖDEMESİ) HİZMET ALIM İŞİ" adıyla açılan ihaleye tek bir teklif verildi. 46 bin 875 lira bedelle açılan ihalenin sonucunda türkücü Erdal Erzincan ile 30 bin liralık sözleşme imzalandı.

Erdal Erzincan 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Ekrem İmamoğlu'nu desteklemek için "Her şey çok güzel olacak" başlığı ile sosyal paylaşım sitesi YouTube'da bir video yayınlamıştı.

İBB yönetiminden bir israf ihalesi daha! - Resim : 3

İBB'NİN İLK TARTIŞMALI İHALESİ DEĞİL!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun seçilmesi sonrası sanatçılara yapılan yüksek ödemeler daha önce de tartışma konusu olmuştu. İmamoğlu göreve gelmeden önce "tasarruf yapacağını" iddia etmesine rağmen tartışmalı ihaleler ile gündeme gelmişti.

İmamoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Atatürk'ün hayatını anlatan Kemal gösterisi için Pınar Ayhan'a 320 bin lira ödeme yapmıştı.

Öte yandan İBB, 23 Ekim 2020'de sonuçlanan ihale ile Funda Arar'a 350 bin lira, 21 Ekim 2020'de sonuçlanan ihale sonucuna göre Şevval Sam'a ise 180 bin TL ödeme yaptığı görülmüştü.

İZMİR DE DE DURUM AYNI

CHP'li belediyelerin tartışmalı ihalelerine geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı ihale eklenmişti. Belediye, gazeteci Enver Aysever'in yapacağı atölye çalışması için 238 bin 500 lira ödeme yapmıştı. Ödenecek ücrete konaklama ve yeme içme harcamaları dahil edilmemişti.

İBB yönetiminden bir israf ihalesi daha! ile ilgili etiketler İstanbul Büyükşehir Belediyesi ihale Ekrem İmamoğlu Konser erdal erzincan
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.