"Ben Kanal İstanbul'a evet diyen bir Atatürkçüyüm"

Gazeteci Dr. Hulki Cevizoğlu, Kanal İstanbul ile ilgili yaptığı açıklamalarla muhalif kesimin büyük tepkisini çekti. Cevizoğlu, “Ben Kanal İstanbul’a evet diyen bir Atatürkçüyüm” ifadelerini kullandı.

 

CNN Türk’te Akıl Çemberi programına katılan Dr. Hulki Cevizoğlu, İstanbul’a yapılması planlanan Kanal İstanbul’un önemini “Ben Kanal İstanbul’a evet diyen bir Atatürkçüyüm” sözleri ile anlattı.

16 Nisan tarihinde yayınlanan programda Kızanlar olacaktır sözleri ile açıklamasına başlayan Cevizoğlu, “Atatürkçü geçinen partiler de Kanal İstanbul üzerinden sahte söylemlerle rant peşinde koşmayacaktır” dedi.

Cevizoğlu, “Arkalarına Atatürk’ü alarak siyaset yapan muhalefetin artık ortadan kalkması gerekir” şeklinde konuştu

Kanal İstanbul’a neden hayır dediğimizi sakin bir şekilde tartışabilirsek, ne kadar saçma argümanlar öne sürüldüğünü fark edeceğiz diyen Cevizoğlu, “Neymiş Montrö’ye engelmiş, engel mengel değil, dünyadaki kanalları izleyelim sevgili Atatürkçüler, Süveyş Kanalı’na bakalım, bu kanal Osmanlılar tarafından yapılmış Mısır idare ediyor. Mısır bu kanala hükmediyor, dünyanın parasını kazanıyor. Türkiye tek kuruş para almıyor. Bu ayıp ve skandaldır. Savaş gemileri, tankerler, yabancı gemiler geçecek, biz para almayacağız. Eğer bu boğazlar bize aitse, neden parasız yapıyoruz.” İfadelerini kullandı.

BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Hulki Cevizoğlu'nun Kanal İstanbul açıklaması büyük tepki çekti. Twitter'da yapılan bazı paylaşımda Cevizoğlu'nun taraf değiştirdiğini savunanlar yer alırken, Kanal İstanbul sözlerine destek verenler de oldu.

Twitter'da yapılan bazı paylaşımlar şöyle:

"Ben Kanal İstanbul'a evet diyen bir Atatürkçüyüm"

"Ben Kanal İstanbul'a evet diyen bir Atatürkçüyüm" - Resim : 2

"Ben Kanal İstanbul'a evet diyen bir Atatürkçüyüm" - Resim : 3

"Ben Kanal İstanbul'a evet diyen bir Atatürkçüyüm" - Resim : 4

"Ben Kanal İstanbul'a evet diyen bir Atatürkçüyüm" - Resim : 5

"Ben Kanal İstanbul'a evet diyen bir Atatürkçüyüm" - Resim : 6

"Ben Kanal İstanbul'a evet diyen bir Atatürkçüyüm" - Resim : 7


CEVİZOĞLU YANIT VERDİ

Hulki Cevizoğlu, Kanal İstanbul sözleri nedeniyle sosyal medyada adeta lince uğramasının ardından tepkilere yanıt verdi. Cevizoğlu, "Herkesi Atatürk'ü bilmeye davet ediyorum" dedi

Cevizoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Ne tuhaf, Montrö ve Kanal İstanbul hakkındaki görüş ve düşüncelerimi bazıları 5 gün sonra idrak edip eleştiriyor. Ekmelettin'in adaylığına karşı çıktığımda linç etmeye kalkanlar da 2 yıl sonra kutlamışlardı.

Az da olsa Atatürk'çüler içinde bazı bağnazların çıkması, benim Atatürk kitaplarımı hiç okumadıklarını gösteriyor. Atatürk'ü tanıyıp bilmeden Atatürkçü olunmaz, TARİHSEL RANTİYECİ olunur. Herkesi ATATÜRK'Ü BİLMEYE DAVET EDİYORUM."

"Ben Kanal İstanbul'a evet diyen bir Atatürkçüyüm" ile ilgili etiketler Kanal İstanbul Twitter hulki cevizoğlu tepki

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.