Hububat nedir?

Hububat nedir? Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Zekeriya Mete ile birlikte gözaltına alınan Birlik Başkan Yardımcıları Kazım Taycı ile Sübet Çiçek ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Peki, Hububat nedir? Faydaları nelerdir? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Vatandaşlarımızın merak ettiği hububat nedir? FETÖ lideri Fetullah Gülen'in talimatı ile Bank Asya'ya 7.4 milyon lira yatırdıkları iddiası ile gözaltına alınan iş adamlarından İstanbul Hububat Yağlı Tohumlar ve Mamuller İhracat Birliği Başkanı Zekeriya Mete ve İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreter Yardımcısı Alpaslan Arduç; dün akşam sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. Peki, Hububat nedir? Faydaları nelerdir? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Hububat_nedir_Faydalar_nelerdir_icerik

HUBUBAT NEDİR?

Hububat, buğday, arpa benzeri ürünlerin hasat edildikten sonraki adına verilen isimdir. Tahıllar dünyada en fazla tüketilen gıdalardır. Birçok farklı yemek türünde kullanılır. Ayrıca işlenerek ekmek olarak tüketilir.

Tahıl hammaddesi olan ürünlerin yetişme şartları hemen her yere uygun olduğu için dünyada da en fazla yetişen gıdalar içinde yer alır. Hububat ayrıca un, ekmek, makarna gibi ürünlerin yapımında kullanılır. Besleyici ve tok tutma özelliği de vardır.

Hububat_nedir_Faydalar_nelerdirassfdas

HUBUBAT TÜRLERİ

Genellikle sıcak bölgelerde yetişen mısır, pirinç, sorgum ve daha serin iklime sahip bölgelerde yetişen arpa, yulaf ve çavdar başlıca hububat türleridir.

Hububat_nedir_Faydalar_nelerdirfdsafasdf

HUBUBAT ÜRÜNLERİNİN FAYDALARI

Hububat besin grubunda yer alan gıdalar bebeklerin, çocukların gelişimine önemli katkı sağlamaktadır. Yetişkinler için de günlük alınması gereken temel besinlerin önemli bölümünü tahıl ürünleri oluşturmaktadır. Hububat ürünlerin başlıca faydaları şu şekilde sıralanabilir:

Çocuklar için büyümeye katkı sağlar.

Dengeli beslenme için gerekli olan besinlerdir. İçeriğinde bulunan vitaminler vücudun beslenme dengesini koruması için büyük önem taşır.

Okul öncesi dönemdeki çocuklarda her gün tamamen dengeli yemek yeme­si sıkıntı olabilir. Yani sizin yaptığınız tahıl ürünleri onun için pek iştah açıcı olmayabilir.

Bunun için de siz daha zevkli ve besleyici gıdalar yapabilirsiniz. Sağlıklı sandviçler yapabilir, bunu çeşitlendirebilirsiniz. Böylece öğünlerinde hamburger tarzı zararlı gıdaları almaya ihtiyaç duymayacaktır. Tahıl yani hububat ürünleri günlük yaşamın parçası olmalıdır.

Sağlığa en çok faydası olan ekmek çeşitleri çavdar ve tam tahıllı ekmeklerdir. Almanız gereken besinleri bu çeşitlerden tam alabilirsiniz.

ÜNLÜ İŞ ADAMI FETÖ'DEN TUTUKLANDI

FETÖ lideri Fetullah Gülen'in talimatı ile Bank Asya'ya 7.4 milyon lira yatırdıkları iddiası ile gözaltına alınan iş adamlarından İstanbul Hububat Yağlı Tohumlar ve Mamuller İhracat Birliği Başkanı Zekeriya Mete ve İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreter Yardımcısı Alpaslan Arduç; dün akşam sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Zekeriya Mete ile birlikte gözaltına alınan Birlik Başkan Yardımcıları Kazım Taycı ile Sübet Çiçek ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Zekeriya Mete ile birlikte gözaltına alınan Birlik Başkan Yardımcıları Kazım Taycı ile Sübet Çiçek ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Şüpheliler geçtiğimiz 14 Şubat günü gözaltına alınmıştı.

Soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Elvan Gıda'nın patronu Hidayet Kadiroğlu'na ise henüz ulaşılamadığı öğrenildi.

ZEKERİYA METE NEDEN TUTUKLANDI?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yürütülen soruşturma kapsamında Fetullah Gülen'in Bank Asya'ya para yatırılması talimatının ardından İstanbul Hububat Yağlı Tohumlar ve Mamuller İhracat Birliği'nin, 27 Ocak 2014'te 3 milyon 600 bin TL, 17 Haziran 2014'te ise 3 milyon 800 bin TL'yi bankaya yatırdığını tespit etti.İddiaya göre söz konusu paralar, başka bankalardaki hesaplardan çekilerek Bank Asya'ya aktarılmış. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla birliğin üst düzey 7 yöneticisi İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

8 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Şube Müdürlüğü'ne getirildi.Şüphelilerin emniyetteki sorgu işlemleri tamamlandı. İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen şüpheliler, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda soruşturmayı yürüten savcı tarafından yapılan sorguları ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Sorgu sonucu Sübet Çiçek, Kazım Taycı, İzzet Selçuk Şaban isimli şüpheliler adli kontrol şartı ile serbest kalırken İstanbul Hububat Yağlı Tohumlar ve Mamuller İhracat Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mete ve Alparslan Arduç FETÖ üyeliği suçlaması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hububat nedir? ile ilgili etiketler hububat nedir hububat nedir hububat ürünleri
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.