HSBC`den Türkiye için büyüme ve dolar tahmini! Dünya devi ne dedi?

Dünya devi HSBC'den sevindiren Türkiye tahmini geldi. HSBC'den dolar/TL`ye dair tahminini açıklarken, Türkiye ile ilgili büyüme tahminini de yükseltti. HSBC Türkiye'nin büyüme tahmini için ne dedi? Peki yine HSBC dolarda son rakam ne kadar olur dedi? İşte ekonomi çevrelerini heyecanlandıran o açıklamanın detayları.

Sabah saatlerinde dünya devinden Türkiye büyüme tahmini açıkladı. HSBC dolarda son rakam ne olur' dedi? İşte sevindiren Türkiye açıklaması ve dolar tahmini...

Ekonomi dünyasının gündeminde dünyanın devi HSBC'nin açıklamaları var. HSBC'nin raporunda dolar/TL 3.35 – 3.40 hedef bölgesine gerileyebileceği belirtildi.

HSBC_TArkiye

HSBC, Türkiye'nin 2017 yılı büyüme tahminini yüzde 2.3'ten yüzde 3'e çıkardı.

Dolar ne kadar? (6 Haziran dolar fiyatları)

Bankalararası piyasada dolar 3,53'ün üzerinde seyrediyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) hazirandan sonra seri faiz artırım ihtimalini neredeyse ortadan kaldıran ABD tarımdışı istihdam verisi ardından yönünü aşağı çeviren dolar 3,52 seviyesinin üzerinde hareket ediyor.

Dün bu yıl ilk kez 3,50'nin altını gören dolar/TL 3,53'ün üzerinde işlem görüyor. Euro 3,97'nin üzerinde seyrediyor.
Küresel jeopolitik endişeler, Almanya ile ikili ilişkilerin kötüleşebileceği endişesi ve enflasyon verileri ardından kur 3,4990'dan yönünü yukarı çevirmişti.

ABD'den gelen başta tarımdışı istihdam olmak üzere veriler, Avrupa Merkez Bankası'ndan beklenen adımlar ve ABD'de iç siyasi gelişmeler doları küresel bazda baskılamayı sürdürüyor.

HSBC`den Türkiye için büyüme ve dolar tahmini! Dünya devi ne dedi? ile ilgili etiketler HSBC Türkiye Dolar büyüme tahmin
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.