Hızla yayılan 'gizemli virüs' bir kişiyi öldürdü!

Çin'in Hubey eyaletinin Vuhan kentinde onlarca kişiyi etkileyen 'gizemli virüs' nedeniyle bir kişinin öldüğü açıklandı. Henüz tanımlanamayan ve kaynağı bilinmeyen virüsün genetik yapısı SARS virüsüyle yüzde 80 oranında örtüşüyor.

Çin'in Vuhan kenti Belediye Sağlık Komisyonu yaptığı yazılı açıklamada, solunum yetmezliği ve ağır zatürre teşhisiyle hastaneye kaldırılan 61 yaşındaki bir adamın 9 Ocak'ta yaşamını yitirdiği duyuruldu.

Açıklamada, bunun kentte yıl başından bu yana 41 kişide görülen bulaşıcı virüsün yol açtığı ilk ölüm vakası olduğu belirtildi.

Komisyon, 7 hastanın daha sağlık durumunun kritik, geri kalanların ise stabil olduğunu, en az iki kişinin de hastanelerden taburcu edildiği bilgisini verdi.

Vuhan'da ortaya çıkan salgın, 2002 ve 2003 yıllarında yüzlerce kişinin ölümüne yol açan SARS salgınını hatırlattığından ülkede büyük endişeye neden oluyor. 

Virüsün genetik incelemesinde yapısının SARS ile yüzde 80 oranında eşleşmesi de endişeleri artıran bir başka neden oldu.

Hızla yayılan 'gizemli virüs' bir kişiyi öldürdü! ile ilgili etiketler Çin Virüs SARS vuhan kenti
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.