Tufeyli: İran, Türkiye'nin önünde koridor olması için Ermeniler ile birlikte

Lübnan'daki Hizbullah'ın ilk genel sekreteri Subhi et-Tufeyli, İran'ın Dağlık Karabağ krizinde neden Ermenistan'ın yanında yer aldığını açıkladı. Tufeyli, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in kendisine ''Türkiye'nin önünde koridor olması için Ermeniler ile birlikteyiz'' dediğini iddia etti.

Lübnan'daki Hizbullah'ın ilk genel sekreteri Tufeyli, Ermenistan işgalinden kurtarılan Dağlık Karabağ hakkında çarpıcı iddialarda bulundu.

Tufeyli, geçtiğimiz günlerde Azerbaycan'da düzenlenen zafer geçit töreninin ardından bir kez daha kasıtlı olarak Türkiye'yi hedef alan İran'ın bu politikasının ardında yatanları açıkladı.

İRAN MEDYASI ERMENİSTAN'I DESTEKLEDİ

Operasyon sırasında başkent Tahran'da olduğunu belirten Tufeyli, ''İran medyasının Ermenistan'a nasıl destek verdiğini gördüm, devlet ve medya Ermenilerle birlikte... Şaşırdım çünkü; Ermenilere düşman gözüyle bakmalarını bekliyordum. Biz, İslam devletiyiz diyorsunuz. Yani yeriniz, mazlumun yanıdır. Zalimin, düşmanın yanında durmanızı anlamıyorum.'' ifadelerini kullandı.

Asırlardır Azerbaycanlıların İran'da yaşadığını belirten Hizbullah sekreteri, ''Azerbaycan, İran'ın bir parçasıdır diyorsunuz, dolayısıyla sizin durmanız gereken yer sizin de bir parçanız olan mazlum Azerilerin yanıydı.'' görüşünü dile getirdi.

ZARİF'TEN SKANDAL AÇIKLAMA: TÜRK DEVLETLERİYLE BAĞI ENGELLEMEK İSTİYORUZ

Bu gelişmeler üzerine Tufeyli, olayın detaylarını öğrenmek maksadıyla İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile görüştüğünü belirterek, ''Ermenistan-Türkiye sınırında, biz Türkiye'nin Türk devletleriyle bağını engellemek istiyoruz, Türkmenistan, Özbekistan, Azerbaycan gibi... Türkiye'nin önünde bir koridor olması için Ermenilerle beraberiz.'' yanıtını aldığını aktardı.

 

 

Tufeyli: İran, Türkiye'nin önünde koridor olması için Ermeniler ile birlikte ile ilgili etiketler İran Türkiye Ermenistan Azerbaycan hizbullah Subhi et-Tufeyli cevad zarif

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.