Heyecanlı bekleyiş sürüyor... Ehliyet sınavı sonuçları bugün açıklanacak mı?

Ehliyet sınavı sonuçları bekleyişi sürerken sürücü adayları sık sık meb.gov.tr'ye girerek merkezi sistem sınavları sonuçlarını kontrol ediyor. Sürücü adaylarının heyecanla beklediği ehliyet sınav sonuçları için geri sayım başladı. Dün sabah saatlerinden itibaren binlerce aday sonuçların açıklanmasını bekliyordu ancak MEB'den bir açıklama gelmedi. Bugün ''ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak'' sorusunun yanıtı büyük merak konusu oldu. Twitter'da sınav sonuçlarının açıklanmamasına dair tepki dolu Tweet'ler atılıyor. Peki 7 Ekim 2017 ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 7 Ekim 2017 ehliyet sınav sonuçları bugün açıklanacak mı ? meb.gov.tr adresinden hemen sorgulayabilirsiniz...

7 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilen ehliyet sınavının ardından binlerce adayın gözü Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi meb.gov.tr'den yapılacak olan ehliyet sınav sonuçları açıklamasına çevrilmişti. Ehliyet sınavı sonuçları açıklanmadı öğrencilerin merak seviyesi zirveye ulaştı. Ehliyet sınavı sonuçlarını ilgiyle araştıran sürücü adayları, MEB sitesine yoğun şekilde giriş yapıyor. Ehliyet sınavı sonuçlarının açıklanacağı tarih geçtiğimiz günlerde 19 Ekim olarak belirlenmiş ve 19 Ekim tarihine göre kendini programlayan adaylar ehliyet sınav sonucu beklentisi içerisine girmişti. Sonuçlarının açıklanmaması sosyal medya platformlarında da tepki dolu paylaşımların yapılmasına yol açtı. Peki meb.gov.tr adresinden 7 Ekim 2017 ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ehliyet sınavı sonuçlarına dair açıklamalar…

ehliyet

EHLİYET SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Dün açıklanmayan ehliyet sınav sonuçlarının ardından adayların merakı bir hayli yükseldi. Sonuçların bugün saat 23:59'a kadar açıklanması bekleniyor. Aşağıda bulunan bağlantıdan MEB'e giderek sorgulayabilirsiniz.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI SORGULA

ehlyet

EHLİYET SINAVININ GEÇERSİZ OLACAĞI DURUMLAR

Ehliyet sınavları bazı durumlarda geçersiz sayılabiliyor. MEB'in resmi sitesinde yayınlanan kılavuza göre o durumlar şunlar:

- Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi.

- e-Sınav ekranındaki fotoğraf ve bilgilerle nüfus cüzdanındaki veya sınava giriş belgesindeki bilgilerde uyuşmazlık olması.

- Herhangi bir kursiyerden ya da dokümandan kursiyerin kopya çektiğinin salon görevlilerince tespit edilmesi,. Kursiyerin yerine başkasının sınava girmesi

- Her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz ve benzeri iletişim araçları, defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınav anında kursiyerin yanında bulundurması.

- e-Sınav uygulama cihazlarına ve merkez demirbaşlarına zarar verilmesi.

- Sınav komisyon görevlilerinin veya salon görevlilerinin, hazırladığı raporlarda/tutanaklarda veya sınav uygulamasında kaydedilen kamera görüntülerinde, kursiyerin Yönergede belirtilen sınav kurallarını ihlal ettiğinin belirlenmesi.

SONUÇLARA İTİRAZ HAKKINDA

Ehliyet sınav sorularına, cevaplarına ya da sonuçlarına yapılacak olan itirazlar sınav sonuçlarının açıklanmasından sonraki 10 gün içerisinde yapılmalıdır. Bu süre içinde itiraz dilekçesi yazılarak ilgili kurum olan Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetler Genel Müdürlüğü'ne yollanmalıdır.

tiraz başvuruları için Ziraat Bankası, Halk Bankası veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerinden birisine ''Kurumsal Tahsilat Programı" aracılığıyla 20 TL itiraz ücreti yatırılması gereklidir. Ücretin ödendiğine dair makbuzu da alıp itiraz dilekçesine eklemelisiniz. Başvurusu, sınavı geçersiz sayılan adaylar ile sınava girmeyen adayların itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır. Faksla yapılan itirazlarda dikkate alınmayacak olup itirazların cevaplanma sürecinde ÖDSGM'nin genel evrak kayıt tarihleri esas alınacaktır.

Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, kursiyerlerin/kurumların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz.

Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

takvim

E-DEVLET NEDİR?

Günümüzde bilgi teknolojilerinin çok hızlı ilerlemesi ve yayılması geleneksel devlet yapısının daha hızlı ve esnek bir devlet modeline geçmesine sebep oldu. Bu yeni model elektronik devlet (e-devlet) olarak adlandırılıyor.

E-Devlet, vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetler elektronik ortamda sunuluyor. Bu sayede, devlet hizmetlerinin vatandaşa en kolay ve en etkin yoldan, kaliteli, hızlı, kesintisiz ve güvenli bir şekilde ulaştırılması hedefleniyor.

E-Devlet uygulamasına giriş yapabilmek için T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresini girerek yapabilirsiniz. E Devlet ile ehliyet sınav sonuçlarına da ulaşabilirsiniz.

ehliyet_3

EHLİYET SINAVINDA HANGİ ALANDAN KAÇ SORU SORULUYOR?

Ehliyet teori sınavlarında ilk yardım ve sağlık bilgisi testinden 12, trafik ve çevre bilgisi dersinden 23, motor ve araç tekniği bilgisinden 9, trafik adabı dersinden 6 olmak üzere sürücü adaylarına 50 soru yöneltiliyor.

SINAVDAN GEÇMEK İÇİN KAÇ PUAN ALINMASI GEREK?

Sınavda çıkan sorular ve cevap anahtarı, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan ODSGM ( Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü) üzerinden erişime açıldı. Ehliyet sınavından en az 70 puan alan adaylar direksiyon sınavına girebilecek. Direksiyon sınavından da en az 70 puan alanlar, stajyer ehliyet sahibi olacaklar.

SMS YOLUYLA MI AÇIKLANACAK?

Bir önceki ehliyet sınavı MTSAS-3, 29 Temmuz Cumartesi günü gerçekleşmiş, sonuçlar ise 10 Ağustos’ta önce sms yoluyla bildirilmiş, ardından ODSGM ve MEB resmi sayfası üzerinden duyurulmuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden 7 Ekim tarihli sonuçlarıyla ilgili yeni bir açıklama yapılmadı ancak adaylar sınavların açıklanıp açıklanmadığına yönelik sorularını bağlı bulundukları sürücü kurslarına yöneltebilirler.

EHLİYET ALACAKLAR DİKKAT O SINAV KALDIRILDI!

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmeliğe göre, motorlu taşıt sürücüleri kursu tarafından sınava girebilecek düzeye ulaştığına karar verilen kursiyerler için sınavdan önce yapılan ön sınav kaldırıldı.

Yönetmelikle güzergahın tanımı yapılarak, direksiyon dersi eğitimlerinin ve uygulama sınavlarının bu güzergahta yapılması hükmü getirildi.

Değişiklikle, kamyonet, kamyon ve TIR gibi araçların sertifika sınavlarında görevli komisyon üyesi ile direksiyon usta öğreticisinin de takip aracında yer alması sağlandı.

Sınavda görev alacak tüm personele ödenecek ücretler de yeniden belirlendi. Direksiyon eğitimi dersi sınavı uygulama ve değerlendirme komisyonunda görev alan öğretmenlerin, her sınav günü için aldıkları brüt sınav ücretinin üst limiti 263 liradan 338 liraya çıkarıldı. Sınav görevlilerinin ücretlerinin ödenmesine ilişkin yönerge hükümlerinin yürütmesinin durdurulduğu 16 Haziran 2017'den taslak yönetmelik tarihine kadar geçen süre içinde yapılan sınavlara ilişkin görev ücretlerinin, il ve ilçe hesaplarında biriken miktardan geçmişe dönük ödemesi yapıldıktan sonra kalan miktarların, İl Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesinde oluşturulacak döner sermaye işletmesi hesaplarına bu yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren bir ay içerisinde aktarılması hükmü getirildi.

Heyecanlı bekleyiş sürüyor... Ehliyet sınavı sonuçları bugün açıklanacak mı? ile ilgili etiketler Milli Eğitim Bakanlığı Ehliyet sınavı MEB 7 ekim cumartesi meb gov tr 7 ekim 2017 ehliyet sınav sonuçları ehliyet sınav sonuçları