Herkes şokta: ABD askeri Kuzey Kore'ye kaçtı! Peki neden?

Tüm dünyayı şaşırtan olayda, genç bir ABD askeri, dünyanın en kapalı ülkelerinden biri olan Kuzey Kore'ye kaçtı. Sınırdan Kuzey Kore'ye kaçan ve gözaltına alınan askerin neden kaçtığı ve akıbeti öğrenilmeye çalışılıyor.

ABD ve dünya, genç bir Amerikan askerinin Kuzey Kore'ye kaçışını konuşuyor.

Güney Kore’deki Birleşmiş Milletler Komutanlığı (UNC), Güney ve Kuzey Kore arasındaki fiili sınır köyü Panmunjom’a düzenlenen tur esnasında bir ABD askeri izinsiz olarak sınırı geçti ve gözaltına alındı.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin de, “Kuzey Kore’de gözaltında olduğunu sanıyoruz. İyi olduğu konusunda çok endişeliyiz” açıklamasında bulundu.

ABD askerinin neden Kuzey Kore’ye kaçtığıyla ilgili farklı iddialar kamuoyu ve basında tartışılmaya başlandı.

Herkes şokta: ABD askeri Kuzey Kore'ye kaçtı! Peki neden?

GÜNEY KORE'DE HAPİSHANEDE YATTI

Associated Press 'in haberine göre, ABD'li iki yetkili, kaçan askerin ikinci sınıf rütbeli Travis King olduğunu açıkladı. King’in saldırı suçlarından tutuklu olduğu Güney Kore’deki hapishaneden yeni bırakıldığı ve ABD’de de başka disiplin suçlamalarıyla karşı karşıya olduğu belirtildi.

Askerin annesi ise “Travis'in neden böyle bir şey yaptığını anlamıyorum” dedi.

20’li yaşlarındaki askere Teksas’taki Fort Bliss üssüne dönmesi için havaalanına kadar eşlik edildiği ancak askerin uçağa binmek yerine havaalanından ayrılarak Kore sınırındaki Panmunjom köyüne giden bir tura katıldığı ve sınırı kendi isteğiyle izinsiz olarak geçtiği kaydedildi.

 

Herkes şokta: ABD askeri Kuzey Kore'ye kaçtı! Peki neden? ile ilgili etiketler ABD Kuzey Kore asker
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.