Hem pratik hem hafif! Sütlü saray sarması ile bayram sofralarınız şenlenecek!

Ramazan Bayramı için eşsiz sofralar hazırlamak isteyenlere, yemek uzmanlarından lezzetli bir tatlı tarifi geldi. Hem kısa süre içerisinde hazırlanabilen hem de lezzeti ile damak çatlatan saray sarması tatlısı ile misafirlerinize lezzet şöleni yaşatacaksınız. İşte saray sarması tatlısına ilişkin ayrıntılar…

30 günlük oruç süresinin ardından Ramazan Bayramı’nı karşılayacak olmanın heyecanını yaşayan birçok kişi mutfaklarda bayram hazırlıklarına başladı. Hem kendi aileleri hem de ziyarete gelecek olan misafirler için birbirinden lezzetli yemekler planlayan vatandaşlar, tatlı tercihlerini de sütlü tatlılardan yana kullandı. Hem kısa süre içerisinde hazırlanabilen hem de şerbetli tatlılara oran ile daha az risk barındıran sütlü tatlılar, arama motorlarında sık sık sorgulanmaya başlandı.

Sizler de bayram sofralarınızda sütlü bir tatlıya yer açmak istiyor ancak farklı bir tat arıyor iseniz haberimizde yer alan tatlı tam size göre. Davet sofranızı şenlendirecek olan saray sarması tatlısı ile hem zamandan tasarruf edecek hem de misafirlerinizin damaklarını çatlatacaksınız.

SARAY SARMASI MALZEMELERİ

Hem pratik hem hafif! Sütlü saray sarması ile bayram sofralarınız şenlenecek!

Saray sarması hazırlamak için gereken malzemeler şu şekilde:

  • 50 gram kadar tereyağı, 1 litre süt, 1 su bardağı un, 200 gram (1 su bardağı) toz şeker, 100 gram kadar Hindistan cevizi, 1 paket kakaolu krem şanti.

SARAY SARMASI NASIL YAPILIR?

Sütü ve şekeri bir tencereye koyun. Tencerenin üzerine elekten geçirmiş olduğunuz bir bardak unu dökün ve iyice karıştırın. Kısık ateşte devamlı olarak karıştırarak pişirdiğinizi muhallebiniz koyulaştıktan sonra 2 dakika kadar daha kaynatın ve tencereyi ocaktan alın. Muhallebinin içerisine tereyağını ekleyin. Unun topaklanmış olması riskine karşı karışımı 5 dakika kadar mikser ile çırpın.

Bir fırın tepsisinin içerisine Hindistan cevizini serpin. Tepsinin her noktasında Hindistan cevizi olmasına dikkat edin. Sıcak muhallebiyi tepsiye dökün ve üzerini bir spatula yardımı ile düzeltin. Tepsiyi, buzdolabına kaldırdıktan sonra krem şantiyi çırpın ve soğumaya bırakın. Soğuk muhallebinin üzerine dinlenmiş krem şantiyi dökün. Rulo şeklinde sarmış olduğunuz muhallebiyi istediğiniz büyüklüklerde keserek servis edin.

Hem pratik hem hafif! Sütlü saray sarması ile bayram sofralarınız şenlenecek! ile ilgili etiketler Yemek Tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.