HDP, Özdağ ile protokolü yok saydı! Pervin Buldan: Esas olan Kılıçdaroğlu'nun vermiş olduğu sözler!

Diyarbakır’da konuşan HDP’li Pervin Buldan, Kılıçdaroğlu’nun Zafer Partisi lideri Özdağ ile yaptığı protokolü yok saydı. Buldan'ın "Biz Ümit Özdağ’ın faşist söylemlerine takılmıyoruz. Özdağ ile bir protokol imzalamış olabilirler. Bizim için esas olan Kılıçdaroğlu’nun vermiş olduğu sözler." ifadeleri dikkat çekti.

Ortak mutabakattaki bazı maddeler Ümit Özdağ ile HDP’nin görüşlerine taban tabana zıt olması nedeniyle soru işaretlerine yol açarken HDP kanadından konuya ilişkin yeni bir açıklama geldi.

Diyarbakır’da konuşan HDP’li Pervin Buldan, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’nun Zafer Partisi lideri Özdağ ile yaptığı protokolü değerlendirdi. 

"BİZ KILIÇDAROĞLU'NUN VERDİĞİ SÖZLERE BAKARIZ"

Buldan, "Biz Ümit Özdağ’ın faşist söylemlerine takılmıyoruz. Özdağ ile bir protokol imzalamış olabilirler. Bizim için esas olan Kılıçdaroğlu’nun vermiş olduğu sözler" dedi.

 

Pervin Buldan şunları söyledi;

Biz Ümit Özdağ’ın ne dediğine bakmıyoruz. Özdağ’ın ırkçı ve faşist sözlerine asla takılmıyoruz. Bizim için esas olan Sayın Kılıçdaroğlu’nun topluma vermiş olduğu sözlerdir, daha önce yaptığı açıklamalardır.

"KILIÇDAROĞLU'NUN VERMİŞ OLDUĞU SÖZLER VAR"

İkinci turda kazanmak için Özdağ ile bir protokol imzalamış olabilirler. Ama bizim için esas olan Sayın Kılıçdaroğlu’nun topluma verdiği sözler ve yaptığı açıklamalardır. Hem kayyumla ilgili hem Kürt sorununun demokratik yollarla çözümüne dair söylemleri hem de Türkiye’nin geleceği açısından ve demokratikleşme yönünde atılacak adımlara dair söylemleridir. Biz bunu esas alırız ve buna bakarız.

"ÜMİT ÖZDAĞ SON GÜNLERDE IRKÇI VE FAŞİST SÖYLMELERİ ÇOK YAYGIN KULLANIYOR"

Özdağ, son günlerde ırkçı ve faşist söylemleri çok yaygın bir şekilde kullanıyor. Kürt halkına düşmanlığını bir kez daha ortaya koyuyor. Ve Kürt halkı üzerinde bazı oyunları oynamaya çalışıyor.

HDP, Özdağ ile protokolü yok saydı! Pervin Buldan: Esas olan Kılıçdaroğlu'nun vermiş olduğu sözler! ile ilgili etiketler Pervin Buldan Kemal Kılıçdaroğlu Ümit Özdağ

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.