Haznevi Tarikatı nedir? Haznevi Tarikatı'nın şeyhi kimdir?

Son günlerde özellikle de Suriye sınırına yakın bölgelerde faaliyet gösteren Haznevi Tarikatı ve lideri Şeyh Muhammed Muta el Haznevi, son dönemlerde gündemdeki konulardan biri haline geldi. Bu nedenle Haznevi Tarikatı'nın olduğu ve şeyhinin kim olduğu merak ediliyor. Peki, Haznevi Tarikatı nedir? Haznevi Tarikatı'nın şeyhi kimdir? Haznevi Tarikatı'nın amacı ne? İşte Haznevi Tarikatı hakkında merak edilenler...

Sosyal medya üzerinde Haznevi Tarikatı'nın Suriye - Türkiye sınırında aktif olarak faaliyet gösterdeğine dair bazı haberlerin paylaşılması üzerine bu tarikatının kuruluş amacı ve şeyhi gibi ayrıntılar merak ediliyor. Peki, Haznevi Tarikatı nedir? Haznevi Tarikatı'nın şeyhi kimdir? Haznevi Tarikatı'nın amacı ne? Detaylar haberimizde...

Haznevi Tarikatı nedir? Haznevi Tarikatı'nın şeyhi kimdir?

Haznevi Tarikatı nedir?

Haznevi Tarikatı, kökeni Suriye'ye dayanan ve Nakşibendiliğin Halidiyye koluna bağlı bir tarikattır. Türkiye'de özellikle Mardin, Şanlıurfa ve Gaziantep gibi Suriye sınırına yakın bölgelerde mensupları bulunmaktadır. Tarikat, Suriye'deki iç savaşın etkisiyle Türkiye'ye yayılmıştır.

Son beş yılda düzenlediği etkinlikler ve dini törenlerle gündeme gelmiş olan Haznevi Tarikatı, Türkiye genelinde 39 noktada temsilcilikleri bulunan İlim ve İrfan dergisi ile bilinmektedir.

Haznevi Tarikatı şeyhi Muhammed Muta el Haznevi kimdir?

Şeyh Muhammed Muta el Haznevi, Haznevi Tarikatı'nın lideridir. Aslen Suriye'lidir ve Haznevi ailesinin torunları arasında yer almaktadır. İslami ilimler medresesinde eğitim aldıktan sonra tarikatın liderliğine yükselmiştir.

Haznevi Tarikatı'nın amacı, dünya malına önem vermeden İslam davasını yaymak ve kelime-i tevhidi yüceltmektir. Tarikatın kurucusu olan Şeyh Ahmed El-Haznevi'nin izinden gitmektedirler.

Haznevi Tarikatı Şeyhleri sırasıyla Şeyh Ahmed El-Haznevi, Şeyh Masum (k.s.), Şeyh Alaaddin (k.s.), Şeyh İzzeddin (k.s.) ve son olarak Şeyh Muhammed Muta'dır (k.s).

Şeyh Muhammed Muta el Haznevi, tarikatın lideri olarak görev yapmakta ve İslam'a hizmet etmek amacıyla çaba sarf etmektedir. Tarikatın manevi öğretilerini ve değerlerini insanlara aktarmak için çalışmaktadır.

Haznevi Tarikatı ve lideri Şeyh Muhammed Muta el Haznevi, özellikle dini ve manevi konularda faaliyet göstermekte ve Suriye sınırına yakın bölgelerde etkinliklerini sürdürmektedir. Tarikatın amacı, İslam'ın yayılmasına katkıda bulunmak ve müslümanların manevi gelişimine destek olmaktır.

Haznevi Tarikatı nedir? Haznevi Tarikatı'nın şeyhi kimdir? ile ilgili etiketler tarikat
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.