Haznevi Tarikatı nedir? Haznevi Tarikatı lideri Şeyh Muhammed Muta el Haznevi kimdir?

Haznevi Tarikatı nedir? Gündemde araştırılan konular arasında Haznevi Tarikatı ve Şeyh Muhammed Muta el Haznevi’nin yaşamı yer alıyor.Şeyh Ahmed el-Haznevi’nin torunları arasında yer alan Şeyh Muhammed Muta aslen Suriye'lidir. İşte detaylar haberimizde...

Haznevi Tarikatı nedir? Türkiye'de Şanlıurfa, Mardin, ve Gaziantep gibi Suriye sınırına yakın bölgelerde mensupları yer alan Haznevi Tarikatı gündemde merak edilen konular arasında yerini aldı. Peki Haznevi Tarikatı lideri Şeyh Muhammed Muta el Haznevi kimdir?

HAZNEVİ TARİKATI NEDİR?

Haznevi tarikatının kökeni Suriye'de bulunuyor ve kendisini Nakşibendiliğin Halidiyye koluna bağlı olarak tanımlıyor. Türkiye'de özellikle Mardin, Şanlıurfa ve Gaziantep gibi Suriye sınırına yakın bölgelerde mensupları yer alıyor. Suriye'de büyüyen iç savaş ile birlikte tarikat Türkiye'ye geldi.

Haznevi Tarikatı, özellikle son 5 yılda düzenlediği etkinlikler ve yaptığı dini törenlerle sık sık gündeme geliyor. Türkiye'de 39 noktada tarikata ait İlim ve İrfan dergisinin temsilcilikleri bulunuyor.

ŞEYH MUHAMMED MUTA EL HAZNEVİ KİMDİR?

Tel Maruf'ta bulunan İslami ilimler medresesinde eğitimin tamamladı.Muta el Haznevi aslen Suriye'lidir.

Haznevi amacını ise, insanların mallarını toplamayan ve dünyevi siyaset ile uğraşmadan tüm gücünü, İslam davasının duyurulması, kelime-i tevhidin en yükseğe çıkarılması amacını gerçekleştirmeye adamak olarak açıklamıştır.

Haznevi Tarikatı nedir? Haznevi Tarikatı lideri Şeyh Muhammed Muta el Haznevi kimdir? ile ilgili etiketler Suriye tarikat Haznevi Tarikatı Şeyh Muhammed Muta el Haznevi
GÜNÜN VİDEOSU

Metrobüste panik! Bir anda dumanlar yükseldi, trafik durdu!

Beylikdüzü’nde seyir halindeki metrobüsün arka kısmından yükselen dumanlar korkuttu. Yolcular metrobüsü panikle boşaltırken, dumanların çıktığı anlar çevredeki bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.