Hazırlıklar tamamlandı, operasyon an meselesi: Tel Rıfat'taki tüneller ilk kez görüntülendi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bir gece ansızın tepelerine ineriz" sözleriyle sinyalini verdiği Suriye'nin kuzeyine düzenlenmesi beklenen 5. operasyon için hazırlıkların tamamlandığı belirlendi. Sınır ötesinde ise Tel Rıfat'ta PKK tarafından inşa edilen tüneller ilk kez görüntülendi. TSK'nın da son hazırlıklarını tamamlaması sonrası operasyonun artık an meselesi olduğu dile getirildi.

Türkiye, içeride ve dışarıda terör örgütlerine yönelik mücadelesini tam gaz sürdürüyor. Irak'ın kuzeyindeki Pençe Kilit operasyonları başarıyla icra edilmeye devam ederken, sınır hattında teröre sıfır taviz politikası izleyen Türkiye, Suriye'nin kuzeyine 5. operasyonu da gündemde tutuyor.

SİNYALİ ERDOĞAN VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Suriye'ye operasyonun sinyalini vererek, "Ülkemize ve güvenli bölgelerimize sık sık yapılan saldırıların merkezi konumundaki alanlar harekat önceliğimizin başında yer almaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, emniyet güçlerimiz, istihbaratımız hazırlıklarını tamamlar tamamlamaz bu operasyonlar başlayacaktır" ifadelerini kullandı.

 Hazırlıklar tamamlandı, operasyon an meselesi: Tel Rıfat'taki tüneller ilk kez görüntülendi!

"BİR GECE ANSIZIN TEPELERİNE İNERİZ"

Dün İstanbul'da fetih yıl dönümü kutlamalarına katılan Cumhurbaşkanı, Azerbaycan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Suriye'ye yönelik operasyon hazırlığıyla ilgili bir yorumda daha bulunarak "Bir gece ansızın tepelerine ineriz" dedi. Erdoğan'ın açıklamalarının ardından bölgedeki hareketlilik de arttı.

TEL RIFAT'TAKİ TÜNELLER HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

CNN Türk'ten Mücahit Topçu'nun haberine göre PKK'nın Tel Rıfat'ta inşa ettiği tüneller, ilk kez havadan görüntülendi. 4-5 noktadan girilebilen tüneller, yer altından birbirleriyle bağlanıyor. Tüneller, bir insanın yanı sıra ağır zırhlı araçların da geçeceği şekilde inşa edilmiş. Bu tünellerin adeta köstebek yuvasına dönüşmesi, operasyonun zorunluluğunu da gözler önüne seriyor.

OPERASYON AN MESELESİ

Diğer yandan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de operasyon için hazırlıklarını tamamladığı ve Ankara'dan haber beklediği belirtildi. Gerekli talimatın verilmesinin ardından TSK'nın Tel Rıfat'taki PKK tünellerini bir bir imha etmesi bekleniyor.

Hazırlıklar tamamlandı, operasyon an meselesi: Tel Rıfat'taki tüneller ilk kez görüntülendi! ile ilgili etiketler Suriye Operasyon TSK Erdoğan tel rıfat
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.