Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati duyurdu: “Katılım Finans Kanunu kısa süre içerisinde tamamlanacak!”

Faizsiz ekonomik düzen adına atılan önemli adımlardan biri olan Katılım Finans Kanunu ile ilgili konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, çalışmaların yakın zaman içerisinde tamamlanacak olduğunu bildirdi. İşte Bakan Nebati’nin yeni Meclis’e sunulmuş olan kanun ile ilgili yapmış olduğu açıklamalar…

Faizsiz ekonomik düzen adına bir süredir çalışmalar yürüten hükümet yetkilileri, geçtiğimiz ay içerisinde “Katılım Finans Kanunu” isimli yasa teklifini Meclis’e sundu. Söz konusu yasa teklifi kapsamında katılım finans kuruluşlarının bankacılığın yanı sıra gayrimenkul, sigortacılık ve sosyal finans gibi alanlarda da faaliyet yürütebilecekleri belirtildi.

Bir süredir gündemden düşmeyen Katılım Finans Kanunu ile ilgili açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, çalışmaların kısa bir süre içerisinde tamamlanacağını müjdeledi. Bakan Nebati ayrıca ABD’de yaşanan banka iflasları ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

BANKACILIK KRİZİNE DEĞİNDİ!

İstanbul Finans Merkezi Zirvesi’nde önemli açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ABD’de patlak veren bankacılık krizine de değindi. Bakan Nebati, o açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün uluslararası standartlarda düzenleme ve denetleme yapısına sahip olan Türk bankacılık sektörü hem aktif kalitesi hem de sermaye yeterliliği bakımından sağlamlığını sürdürmeye, Basel kriterlerini karşılamaya devam etmektedir. Bizler sağlam bir duruş sergilemeye devam ederken son dönemlerde uygulanan yüksek faiz politikalarının sonucu olarak Amerika ve Avrupa Birliği ülkelerinde banka iflaslarına tanıklık ediyoruz.”

KATILIM FİNANS KANUNU İLE İLGİLİ KONUŞTU!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati duyurdu: “Katılım Finans Kanunu kısa süre içerisinde tamamlanacak!”

Katılım Finans Kanunu ile ilgili yürütülen çalışmalarda sona gelindiğini ifade eden Bakan Nebati, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Finansal tüketicinin korunması, rekabetin güçlendirilmesi ve piyasa bütünlüğüne yönelik gözetim çerçevemizi güçlendireceğiz. Selektif kredi politikalarımız ile kredileri üretken alanlara yönlendiriyor ve bu sayede de finansmana erişimi kolaylaştırıyoruz. Böylelikle zaten birçok ülkeye oran ile çok daha gelişmiş olan KOBİ ekosistemimizi daha da ileri noktalara taşıyabileceğiz.”

Açıklamasının devamında dünyada kredi garanti fonu sistemini en etkin kullanan ülkelerden birinin de Türkiye olduğunu belirten Bakan Nebati, “Yatırım ve üretim kapasitemizi artırma hedefi doğrultusunda tüm işletmelerimizin finansmana erişimini kolaylaştırmaya devam edeceğin” ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati duyurdu: “Katılım Finans Kanunu kısa süre içerisinde tamamlanacak!” ile ilgili etiketler Hazine ve Maliye Bakanlığı Nureddin Nebati
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.