Hazine arazileri peşkeş mi çekiliyor? Bakan Kurum yanıtladı...

Konut kira fiyatlarındaki fahiş artışın ardından bakanlıklar harekete geçti. Dört ayrı bakanlık çalışmalarını sürdürürken, muhalif partilerden 'Hazine arazileri peşkeş çekiliyor' yorumları da gelmeye başladı. Konuya ilişkin açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Hazine arazilerini dar gelirli vatandaşlara peşkeş çektiklerini söyledi.

Konut kira fiyatlarındaki artıştan sonra bakanlıkların harekete geçerek yeni bir çalışma başlattı. CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, hazine arazilerine yönelik çalışma nedeniyle yeni gelişmeleri sert bir dille eleştirerek, "Hazine arazilerini peşkeş çekmekten vazgeçin” ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dün yaptığı açıklamada vatandaşlara söz verdikleri konut projelerini hayata geçireceklerini bildirerek, düşük gelir sahiplerinin konut edinmesi için yeni başlatılacak projenin müjdesini vermişti.

Hürriiyet yazarı Abdulkadir Selvi, muhalefet partisinin iddialarını Bakan Kurum'a sordu. Konuyu bugünkü köşesinde kaleme alan Selvi'nin yazısı şöyle:

HAZİNE ARAZİLERİNİ PEŞKEŞ Mİ ÇEKİYORSUNUZ?

Hazine arazilerinin konut yapmak isteyen vatandaşlara verileceğine yönelik haberler üzerine, “Hazine arazileri peşkeş çekiliyor” diye manşetler atılmaya başlandı. Çevre Bakanı Murat Kurum’a, “Hazine arazilerini peşkeş mi çekiyorsunuz?” diye sorduk. Çevre Bakanı, “Evet” dedi. “Hazine arazilerini dar gelirli vatandaşlarımıza peşkeş çekiyoruz.”

 

Murat Kurum’un sözleri aynen şöyle, ”Alt gelir grubunda olan ve ev sahibi olmayan insanlarımıza Hazine arazilerini vermek peşkeş çekmekse evet biz vatandaşımıza Hazine arazilerini peşkeş çekiyoruz.

HAZİNE ARAZİLERİ HANGİ ŞARTLA VERİLECEK

Çevre Bakanı’na bu konuda üst üste sorular sorduk. Ben özetleyerek aktarayım. “Hazine arazileri evi olmayan vatandaşlara verilecek. Arsayı aldığında evi yaptığı sürede resim, harç ve KDV muafiyeti gibi destekler vereceğiz. Hazine arazisini tahsis ederken belirli bir süre elden çıkarmama şartı koyacağız. TOKİ konutları da 5 yıl ve taksidi bitmeden devredilemiyor. Hazine arazilerini de belli bir süre devredemeyecekler. Buradaki amacımız alt gelir grubundakileri, evi olmayanları ev sahibi yapmaktır.”

 

Hazine arazileri peşkeş mi çekiliyor? Bakan Kurum yanıtladı... ile ilgili etiketler konut hazine arazisi murat kurul kira
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.