Hazaralar yine hedefte: Yöresel oyunlar sırasında bombalı saldırı!

Afganistan'da kan durmak bilmiyor. Bu kez de genellikle Şiilerin yaşadığı Herat'ın Cebrail bölgesinde, yöresel bir oyun için toplanmış kalabalığın arasında bomba patladı. Görgü tanıkları en az 10 kişinin öldüğünü bildirdi. Saldırıyı üstlenen ise henüz olmadı. Afganistan'daki tek Şii azınlık olan ve sürekli hedef alınan Hazaralar ise, Cengiz Han'ın soyundan gelmeleri ve gözlerinin çekik olması yüzünden kimliklerini saklayamıyor.

Afganistan'ın batısında bulunan ve Taliban öncesi dönemin en modern bölgesi olarak tanınan Herat vilayetinde şiddet, 2021'in Ağustos ayında Taliban'ın ülkeye ele geçirmeye başlamasından beri durulmuyor.

HEDEF ALINAN AFGANLARIN ÖZELLİĞİ NEYDİ?

Herat vilayetinin Cebrail bölgesinde bugün düzenlenen bombalı saldırıda, 5 kişi daha hayatını kaybetti. Cebrail bölgesi ise, genellikle Şiilerin yaşadığı bir yer. 

Afganistan'daki Şiiler ise büyük oranda Hazaralardan oluşuyor. Genellikle ülkenin ortasındaki Hindu-Kush dağlarında yaşayan Hazaralar, çekik gözleri ile dikkat çekiyorlar. Zira soylarının Cengiz Han'a dayandığı iddia ediliyor.

Bu yüzden kimliklerini saklamakta güçlük çeken Hazaralar, Afganistan'ın neredeyse her döneminde ayrımcılığa ve soykırıma uğradı. Taliban yönetimi altında ise durumları her zamankinden daha da zor.

Hazaralar yine hedefte: Yöresel oyunlar sırasında bombalı saldırı!

Afganistan'ın komşusu İran'ın ise Şiilerin hedef alınmasına nasıl tepki vereceği merak konusu. 

YÖRESEL OYUNLAR SIRASINDA BOMBA PATLATTILAR

Herat Hastanesinden yapılan açıklamada, Herat'ın Cebrail bölgesinde, yöresel bir oyun sırasında düzenlenen bombalı saldırıda 5 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Saldırıda 25 kişinin de yaralandığı belirtilen açıklamada, yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu kaydedildi.

Görgü tanıkları ise saldırıda 10 kişinin öldüğünü öne sürdü.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

 

-SuperHaber (Cengiz Büyükuncu)

Kaynak: AA

 

Hazaralar yine hedefte: Yöresel oyunlar sırasında bombalı saldırı! ile ilgili etiketler Afganistan patlama bomba hazara şii Cebrail herat
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.