Haymatlos ailenin hikayesi yürekleri burkmuştu! 18 yıldır kimliksiz yaşayan Şevket'e Müge Anlı acı haberi verdi

18 yaşındaki Şevket Gül'ün hiç görmediği annesini aramak için Müge Anlı ile Tatlı Sert programına başvurmasıyla ortaya bambaşka bir hayat hikayesi çıktı. Şevket'in de dahil olduğu 36 kişilik aileden hiç kimsenin kimliğinin olmadığı ve haymatlos aile olarak yaşadıkları ortaya çıktı. Müge Anlı, bugün annesini arayan Şevket'e acı haberi verdi. İşte haymatlos ailenin hayat hikayesi ve yaşananlar...

18 yaşındaki Şevket 6 aylıkken annesi tarafından babaannesine teslim edilerek terk edildi. Hiç görmediği annesini aramak için programa başvuran Şevket'in anlattıklarıyla bambaşka bir hayat hikayesi ortaya çıktı. Şevket'in de dahil olduğu 36 kişilik ailenin yıllardır kimliksiz yaşadığı ve bakanlık tarafından 'Haymatlos aile' kimliği verildiği öğrenildi. İşte detaylar...

Babası tarafından küçük yaşta köle olarak satılan Galip dede ve 36 kişilik ailesi kimlikleri olmadıklarını ve bu yüzden yıllardır büyük sıkıntılar yaşadıklarını anlattı. 'Haymatlos Ailesi' olarak anılan aile Müge Anlı'ya damgasını vurdu. Galip dedenin önderliğinde Müge Anlı'ya katılan haymatlos ailesi izleyenleri şaşkına çevirdi.

Ailenin en büyüğü olan Galip dede 10 yaşından beridir babası tarafından çalışması için adeta köle gibi satıldığını gözyaşları içinde anlattı. Şuan 71 yaşında olan Galip ded hala çalışmayı sürdürüyor.

KAYITLARA 'VATANSIZ' OLARAK GEÇTİLER

Galip dedenin anlattıklarına göre babası onu diğer çocuklarından ayırdı ve normalde Cimbil olan soy ismi yerine Gül soy isimli ölmüş bir kişinin kimliğine kaydetti. Yani Galip Gül diye biri gerçekte yok. Bu sebeple ondan olan çocuklarda yurtsuz/haymatlos olarak kayıt altına alındı.

NE OKULA NE ASKERE GİDEBİLDİLER

Aslen Osmaniyeli olduklarını söyleyen Galip dede, çok zor şartlar altında yaşadıklarını anlattı. Kimlikleri olmadığı için hastalandıklarından hastaneye, başlarına birşey geldiğinde polise gidemiyorlar. Çocuklar okula, gençler ise askere gitmek istiyor fakat kimliksiz oldukları için hiçbir şey yapamıyorlar. Kimliksiz olmaları sebebiyle sözleşme yapamadıkları için bir evde bir aydan fazla oturamıyor, devletin az gelirliler için yarattıkları fırsatlardan yararlanamıyor ve hiçbir işte çalışamıyorlar! Çalışmak için girdikleri yerlerde ise sigortasız ve kimliksiz oldukları için haklarının yendiklerini anlattılar. 

Şevket, babasının da bu yoksulluk nedeniyle yaptığı hırsızlık sonucu yıllardır cezaevinde olduğunu söyledi.

Aile en çok vatansız olmaktan yakınıyor... Türk olduklarını ve bundan gurur duyduklarını söyleyen aile hem Türk olduklarını ispatlamak hem normal bir yaşam yaşamak hem de ileride doğacak çocukların rahat etmesi için 'Artık yeter' demiş ve ellerinden geleni yapmaya karar vermişler.

Haymatlos ailesinin en büyük ferdi olan Galip dede, diğer kardeşlerinin kimliği olduğunu fakat kendisinin olmadığını belirtti. Onun ve ailesinin de Cimbil ailesinin fertleri olduğunu ispat etmek için ailenin diğer erkek fertlerinden biriyle DNA eşleştirmesi yapmaları gerekiyormuş.

Galip Gül'ün erkek kardeşinin oğlu Ömer Cimbil yayına katıldı ve "Galip Gül benim öz amcamdır. Babam ile birlikte amcamları kurtarmak için DNA testi vereceğiz." dedi.

Ömer Cimbil'den önce yayına bağlanan Erdal Cimbil ise 'Galip sahtekar' dediğinde ortalık bir hayli karışmıştı! Çünkü Erdal Cimbil'e göre Galip Gül bütün bunları askere gitmemek için planlamıştı...

Galip Gül'ün kızları hep amca oğullarıyla evlenmiş. Kadınların kimlikleri olmayınca resmi nikah da olmamış. Bu yüzden bu evliliklerden doğanların da kimliği yok. Galip Gül'ün oğullarından birinin kimliği birinin de akıl sağlığı yerinde olmadığı için evlatlarının kimliği yok. Fakat çocukların çoğu Melek isimli kadının üstüne kaydedilmiş görünüyor. Aile sonradan öğreniyor ki Erdal Cimbil ailenin diğer fertlerine tepki gösterdiği için çocukları üstlerine almamış...

MÜGE ANLI ACI HABERİ VERDİ

Bugün ise Müge Anlı Şevket'e üzücü haberi verdi. Şevket'in yıllardır görmediği annesinin hayatta olmadığı öğrenildi. Şevket bu acı haberle yıkıldı. Şevket'e stüdyodaki sağlık görevlileri müdahale etti.

 

 

Haymatlos ailenin hikayesi yürekleri burkmuştu! 18 yıldır kimliksiz yaşayan Şevket'e Müge Anlı acı haberi verdi ile ilgili etiketler Müge Anlı İle Tatlı Sert
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.