Haymatlos ne demek? Kimlere denir?

'Haymatlos' ifadesi yaşanan gelişmeler sebebiyle zaman zaman gündeme geliyor. Bu çerçevede 'haymatlos' kelimesinin ne anlama geldiği büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, haymatlos ne demek? Kimlere denir? Ayrıntılar haberimizde...

Haymatlos kavramı Müge Anlı ile Tatlı Sert programında işlenen bir konuyla beraber gündeme geldi. Haymatlos kavramı, II. Dünya savaşı sonrasında, Almanya ile Türkiye arasında gelişen diplomatik etkileşim sonucu, Almancadan Türkçeye aktarılan alıntı bir kelime olarak karşımıza çıkıyor. Bu çerçevede,  'haymatlos' kelimesinin ne anlama geldiği ve kimlere dendiği büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, haymatlos ne demek? Kimlere denir? Ayrıntılar haberimizde...

Haymatlos ne demek? Kimlere denir?

HAYMATLOS NEDİR? KİMLERE DENİR?

Haymatlos kavramı, II. Dünya savaşı sonrasında, Almanya ile Türkiye arasında gelişen diplomatik etkileşim sonucu, Almancadan Türkçeye aktarılan alıntı bir kelimedir. Haymatlos kavramının Türkçede iki farklı yazım şekli bulunmaktadır: Haymatloz ve Haymatlos. Kavram incelenen ilk kaynaklarda Haymatloz olarak görülmektedir, zamanla Haymatlos olarak da kullanılmaya başlanmıştır. 

Haymatlos, vatansızlık (veya Yurtsuzluk), hiçbir devletle uyrukluk (vatandaşlık) bağı olmayan kişileri tanımlamak için kullanılan terimdir. Bu statüye sahip kişilere Vatansız veya uluslararası yaygın terimle Haymatlos denmektedir. TDK'ye göre haymatlos kelimesi "Vatansız" anlamına gelmektedir.

 

Haymatlos ne demek? Kimlere denir? ile ilgili etiketler haymatlos
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.