Haydi Türkiye için vur... Dilara Yücel Kadınlar Dünya Şampiyonluğu için ringe çıkıyor

Dünya ve Avrupa Şampiyonu boksör Dilara Yücel bu kez bir başka dalda dünya şampiyonluğu için ringe çıkıyor. Henüz 20 yaşında olan ve toplamda yaptığı 14 maçın tamamını kazanan Yücel WBF Kadınlar Dünya Şampiyonluk Kemeri’ni Viyana'da kazanacağını ifade etti. Yücel’in maçı kazanması durumunda bu kemeri alan ilk Türk kadın boksör olarak tarihe geçecek.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Dünya ve Avrupa Şampiyonu boksör Dilara Yücel,bu kez WBF Kadınlar Dünya Şampiyonluk Kemeri’ni ringe çıkıyor.


DİLARA YÜCEL KİLO VERMEK İÇİN BOKSA BAŞLAMIŞTI


Eskişehirli Dilara Yücel daha önce ilk olarak kilo vermek için boksa başladığını açıklamıştı.

Yücel açıklamasında, ”Boksa fazla hırsımdan ve kilolarımdan kurtulmak için başladım. Boks beni kendine inanılmaz çok çekiyordu, gözüme çok güzel geliyordu ve kendi kendime ben boksa başlamalıyım dedim.Başladığımda gruptaki tek kız bendim... 20 kişilik grupta tek müsabık sporcu ben oldum.İlk başladığım zaman gruptaki tek kız bendim ve ön yargılarla tabii ki karşılaştım ama bunların hiçbiri benim istediğim şeye yapmama engel değildi. 20 kişilik grubun arasından tek ben müsabık sporcu olabildim ve bu bana ön yargıların ne kadar boş olduğu gerçeğini gösterdi.”demişti.

Haydi Türkiye için vur... Dilara Yücel Kadınlar Dünya Şampiyonluğu için ringe çıkıyor

ÖNCE AVRUPA SONRA DA DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

Profesyonel maçlar dahil tam 14 boks karşılaşmasında yenilmezlik serisine devam eden Dilara Yücel 2021 yılında henüz 17 yaşında Gürcistanlı Nina Chakhvashvili'yi yenerek Avrupa Şampiyonu olmuştu.

Yücel Avrupa Şampiyonası’ndan sonrası 2022 yılında Trabzon’da yine Gürcistanlı rakibi Chakhvashvili’yi yenerek UBO Dünya Şampiyonluğu kemer maçını kazanan ilk Türk kadın boksör oldu.

Haydi Türkiye için vur... Dilara Yücel Kadınlar Dünya Şampiyonluğu için ringe çıkıyor - Resim : 2


14 MAÇIN TAMAMINI 9’U NAKAVTLA KAZANDI

Yücel Avrupa Şampiyonluğunun ardından geçtiğimiz yıl da UBO Dünya Şampiyonluğu'nu kazandı.

Dilara Yücel son olarak Dubai'de gerçekleşen unvan maçında Monalisa Sibanda ile karşı karşıya geldi. Yücel rakibini nakavtla yenerek Dünya Şampiyonluğu kemerini korumuştu.

Kariyerine namağlup olarak devam eden başarılı dövüşçü Yücel, kadın Türk dövüşçüsü olarak Türk Boks Tarihi’ne hem Avrupa Şampiyonluğu hem de Dünya Şampiyonluğu'nu eklemişti.

Yücel son karşılaşması sonrası konuşmasında, “Her seferinde daha çok çalışacağız ve daha güçlü geleceğiz.”şeklinde konuşmuştu.

Haydi Türkiye için vur... Dilara Yücel Kadınlar Dünya Şampiyonluğu için ringe çıkıyor - Resim : 3

YÜCEL BİR MAÇ DAHA KAZANIRSA DÜNYA BOKS TARİHİNE GEÇECEK

Dünya ve Avrupa Şampiyonu boksör Dilara Yücel bu kez bir başka dalda dünya şampiyonluğu için ringe çıkıyor.

Henüz 20 yaşında olan ve toplamda yaptığı 14 maçın tamamını kazanan Yücel WBF Kadınlar Dünya Şampiyonluk Kemeri’ni Viyana'da kazanacağını ifade ediyor.

Yücel,”Viyana da Dünya'nın 5. Büyük Boks Federasyonu, Almanya'nın en büyük boks federasyonunun dünya şampiyonluk kemerine çıkacağım.İnşallah 15-0 yaparak yoluma devam edeceğim.”dedi.

Bu arada Yücel’in maçı kazanması durumunda bu kemeri alan ilk Türk kadın boksör olarak tarihe geçeceği belirtildi.

Haydi Türkiye için vur... Dilara Yücel Kadınlar Dünya Şampiyonluğu için ringe çıkıyor - Resim : 4

YÜCEL SUPERHABER’E ÖZEL AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan yeni bir dünya şampiyonluğu için ringe çıkacak olan Dilara Yücel SuperHaber’e özel açıklamada bulundu.

Haydi Türkiye için vur... Dilara Yücel Kadınlar Dünya Şampiyonluğu için ringe çıkıyor - Resim : 5

Yücel,  "İlk başta desteğiniz için tekrar çok teşekkür ederim. 20 yaşındayım Türkiye ve Avusturya vatandaşlığım var. Ama ben Türkiye Bayrağı altında dövüşmeyi tercih ettim. Boks kariyerime 17 yaşında başladım ve çıktığım 14 maçın tamamını kazandım. (9 Nakavt- 5 Puan) Çıkacağım 20 Nisan 2024 te Viyana da olacak. Dünyanın 5. büyük federasyonu Almanyanın en büyük boks federasyonu WBF (World Boxing Federation) Süper Welter sikletinde 10 raund üzerinden oynanacak. Hedefim çıktığım bütün maçları elimden geldiğince kazanarak bütün federasyonların altın kemerlerini toplayarak 1. sıraya yükselmek.” ifadelerini kullandı.

Haydi Türkiye için vur... Dilara Yücel Kadınlar Dünya Şampiyonluğu için ringe çıkıyor ile ilgili etiketler Boks
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.