Hastanelerde randevusuz hasta kabulü başladı mı? Randevusuz hastaneye gidilir mi?

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son dakika duyurusu sonrasında hastanelerde randevusuz hasta kabulü başladı mı sorusu dikkat çekti. 81 ilin valiliklerine gönderilen genelgede hastanelerde artık yepyeni bir dönem başlamış oldu. Peki, randevusuz hastaneye gidilir mi?

81 ilin valiliklerine Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen genelge sonrasında hastanelerde yepyeni bir dönemin başlangıcı vatandaşları sevindirdi. Covid-19 salgını sebebiyle hastanelerde yaşanan kalabalığın daha da önüne geçebilmek adına randevusuz hastalar hemen muayene ediliyordu. Ve son yayınlanan genelge doğrultusunda randevusuz hasta durumundaki zorunluluk kaldırılmış oldu.

Hastanelerde Randevusuz Hasta Kabulü Başladı Mı?

Covid-19 salgınının en yoğun olduğu dönemde hastanelerde randevusu olmayan hastalara bakılmıyordu. Vaka sayılarının azalması sonrasında alınan yeni tedbirler kapsamında hastanelerde randevu zorunluluğu da kaldırılmış oldu. Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliklerine gönderilen genelgede iki yıllık bir aranın ardından eski sisteme yeniden geri dönüldü.

Bu süreç zarfından artık hem randevulu hem de randevusuz hastalar devlet hastanelerinde muayene olabilecek.

Hastanelerde Randevu Sistemi Kalktı Mı?

Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliklerine gönderilen genelgede "Poliklinik muayenelerinin sadece MHRS üzerinden randevu alınarak gerçekleştirilmesi, randevusuz hasta kabul edilmeyecek şekilde gerekli önlemlerin alınması” şeklinde talimat normalle sürecinin ardından "Bakanlığın hedefleri ve hastanelerin planlaması çerçevesinde randevulu ve randevusuz olarak poliklinik hizmetleri” olarak değiştirildi.

Ancak hastanelerde randevu sistemi kaldırılmadı. Hastanede sıra beklemek istemeyen vatandaşlar MHRS sistemi üzerinden randevu alarak muayenelerine devam edebilecekler.

Hastanelerde randevusuz hasta kabulü başladı mı? Randevusuz hastaneye gidilir mi? ile ilgili etiketler Hastane randevu randevusuz hasta kabulü
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.