Hastanede tedavi altına alınan Çinli kadının hastalığı belli oldu!

Konya'da korona virüs ile benzer belirtiler taşıdığı şüphesi ile hastaneye başvuran ve ardından karantinaya alınan Çinli kadın turiste benign pozisyonel vertigo teşhisi konuldu.

Alınan bilgiye göre, Çin uyruklu kadın turist, baş dönmesi, bulantı ve kusma şikayetiyle Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine geldi. 

Doktorlar kadın turisti koronavirüs taşıyabileceğinden şüphelenerek karantina altına aldı.

Gün içinde bir süre karantinada tutulan kadın turistin yapılan muayene, tahlil ve tetkikleri sonucunda korona virüs bulgusuna rastlanmadı.

KORONO VİRÜS SANDI VERTİGO ÇIKTI

Benign pozisyonel vertigo teşhisi konulan Çinli turistin, tedavisinin ardından taburcu edileceği öğrenildi.

Çin'de 12 Aralık'ta Hubey eyaletinin Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (2019-nVoC) dolayısıyla şimdiye kadar 1287 kişi etkilendi, 41 kişi hayatını kaybetti.

ABD'de 2 kişide olmak üzere, Avrupa'da Fransa ve Asya'da bazı ülkelerde de vakaların tespit edilmesi salgının hızla yayılması endişelerini artırdı.

Çin ana karası dışında, Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde 5, Makau Özel İdari Bölgesi'nde 2, Tayvan'da 3, Tayland'da 4, Japonya'da 2, Güney Kore’de 2, ABD’de 2, Singapur’da 3, Nepal’de 1, Fransa’da 2 enfekte vaka tespit edildi. Ayrıca Japonya'dakilerden 1, Tayland’daki vakalardan 2'si iyileşti.

NCoV'in ilk belirtileri yüksek ateş, boğaz ağrısı, öksürük, nefes darlığı, solunumda zorluk ve ishal şeklinde ortaya çıkarken virüs ileri safhalarda zatürre ve böbrek yetmezliğine neden oluyor, nihayetinde de ölüme yol açabiliyor.

Hastanede tedavi altına alınan Çinli kadının hastalığı belli oldu! ile ilgili etiketler Konya Çin Virüs korona virüsü
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.