Haris Seferovic kimdir? Seferovic Müslüman mı?

Galatasaray'ın Boşnak asıllı İsviçreli yıldızı Haris Seferovic’in hayatı sarı kırmızılı taraftarlar kadar futbola gönül verenler tarafından da merak ediliyor. Peki, Haris Seferovic kimdir, Müslüman mı?

Galatasaray’ın Boşnak asıllı İsviçreli yıldızı Haris Seferovic’in hayatı sarı kırmızılı taraftarlar kadar futbola gönül verenler tarafından da merak ediliyor. Peki, Haris Seferovic kimdir, Müslüman mı?

Süper Lig takımlarından Galatasaray’a yeni sezon başında 1 milyon Euro kiralama bedeli ile Benfica’dan katılan Haris Seferovic şimdiden taraftarların gönlünde taht kurdu. Futbol kariyeri kadar yaşantısı ile de oldukça şaşırtan Seferovic aslında Boşnak asıllı bir oyuncu.

Haris Seferovic Kimdir?

22 Şubat 1992 tarihinde İsviçre'nin Sursee kentinde dünyaya gelen Haris Seferovic’in annesi Şefika Seferovic, babası ise Hamza Seferovic’tir. İsviçreli olmasına karşın Boşnak kökenli bir aileden gelen Seferovic’in Müslüman olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Haris Seferovic kimdir? Seferovic Müslüman mı?

Savaş nedeniyle İsviçre'ye mecburi bir göç gerçekleştiren Seferovic’in ailesi oldukça zor yıllar yaşamıştır. Seferovic'in futbol macerası ise İsviçre'deki evlerinin salonunda başlarken bu yeteneklerinin farkında olan ailesi onu Sursee altyapısına yazdırdı.

Denemelerde oldukça dikkat çeken Seferovic, 1999 yılında seçilip, takıma girdikten sonra burada 5 sene boyunca oynadı ve akabinde 2004 senesinde İsviçre ekibi Luzern'e transfer oldu.

2009 yılı ise Seferovic için bir dönüm noktası haline geldi. 26 Nisan 2009 tarihinde İsviçre'nin en üst düzey kulübü Grasshoppers tarafından keşfedilen oyuncu satın alındı. Golcü futbolcu aynı yıl, İsviçre'yi FIFA 17 Yaş Altı Dünya Kupası'nda temsil ederken finalde Nijerya'ya galibiyet golünü atarak İsviçre’ye kupayı kazandırdı.

Haris Seferovic kimdir? Seferovic Müslüman mı? - Resim : 2

Seferovic ayrıca Yılın Genç Futbolcusu Ödülü'nü de kazandı.

Avrupa'nın dört bir yanındaki popüler kulüplerden teklifler almaya başlayan Seferovic, 29 Ocak 2010 tarihinde İtalya Serie A kulübü Fiorentina’ya transfer oldu. Yıldız futbolcu, 2013'te ise Real Sociedad'ın yolunu tuttu. Burada umduğunu bulamayınca da Almanya Bundesliga ekibi Eintracht Frankfurt'a geçiş yaptı.

2017'de, efsane haline geleceği Benfica'ya imzasını attı.

Seferovic, Benfica formasıyla toplamda 187 maça çıktı. 74 gol atan İsviçreli santrafor, 24 de asist yaptı.

Seferovic, 2019'un başlarında, kız arkadaşı Amina ile İsviçre'de lüks bir düğün ile dünya evine girdi. Uzun ve sağlam ilişkileri, onları nikâh masasına oturttu.

Haris Seferovic kimdir? Seferovic Müslüman mı? - Resim : 3

Birçok futbolcuda olduğu gibi Haris Seferovic de tam bir araba meraklısı. Tecrübeli golcü, en lüks ve pahalı markalardan bazılarına sahip. En sevdiği otomobil, araç endüstrisindeki en iyilerinden biri olan Porsche markası.

Haris Seferovic & Amina çiftinin 'Inaya' isimli, eylül 2019 doğumlu küçük bir kızları var. Fakat Seferovic'in köpeği Rocky de onun adeta evladı gibi.

Haris Seferovic kimdir? Seferovic Müslüman mı? ile ilgili etiketler Haris Seferovic seferovic
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.