Hapse girebilirler! Savaşta ölen asker babalarının mezarı başında dans edip twerk yaptılar

Babaları Ukrayna'yı Rus işgaline karşı savunurken hayatını kaybeden iki kız kardeş, askerlerin mezarlarının başında dans ederken ve twerk yaparken kendilerini filme aldı. İkisinin de hapse girme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.

Ukrayna'nın başketi Kiev'de oldukça ilginç bir olay yaşandı.

Babaları Rus işgaline karşı savaşırken ölen iki kız kardeş, babalarının da gömülü olduğu ölen askerlerin mezarları başında dans edip twerk yaptı.

Gözaltına alınan ve sorgulanan kız kardeşler, mezardaki babalarının bu hareketlerini komik bulacağını iddia ederek kendilerini savundu. Fakat daha sonra bu hareketin uygunsuz olduğunu kabul ettiler.

İki kardeşin mezara saygısızlık etmekle suçlanacağı ve beş yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacağı kaydedildi.

Tepkiler sonrası açıklama yapan kız kardeşlerden biri şu açıklamayı yaptı:

"Kız kardeşim ve ben özür diliyoruz. Vatanımız için şehit düşen her askeri onurlandırıyoruz. İzium yakınlarında şehit düşen babamızın mezarını ziyaret ettik. Ne yazık ki bu tür bir video yayınlamak çok doğru değildi, ancak kahramanları karalamak niyetinde değildik. Davranışımız rahmetli babamızın cenaze geleneklerine bakış açısını anlamamızla bağlantılıydı. Yani o sırada yanlış bir şey görmedik ama şimdi pişmanlık duyuyoruz."

Kız kardeşlerin ölen babalarının, Izium yakınlarında Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin 95. Tugayı'nda görevli bir asker olduğu bildirildi.

Hapse girebilirler! Savaşta ölen asker babalarının mezarı başında dans edip twerk yaptılar ile ilgili etiketler Ukrayna dans Şehit Mezarlık

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.