Hanedan ne demek? TDK Hanedan kelimesinin anlamı nedir? Kime Hanedan denir?

Hanedan kelimesi, özellikle tarihte büyük devletlerin yönetimi ile ilgilenenlerin karşılaştıkları bir sözcüktür. Güçlü devletlerin bu gücü bir sonraki kuşağa aktardığı görülmektedir. Devletin başına geçecek kimsenin donanımlı ve yeterli olması için her şey yapılır. Hanedan kelimesi de devlet yönetiminde söz sahibi olanlar için kullanılır. Peki Hanedan ne demek? Hanedan TDK anlamı nedir? Kimlere Hanedan denir?

Hanedan, içinde devlet başkanı da olan ve başkanın ailesini de içerecek geniş bir sülaleyi tanımlamak için kullanılır. Türk tarihinde özellikle kullanılır. Hanedan kavramı özellikle Osmanlı Devleti'ni incelerken gözlemlenmektedir. Peki Haneden kelime anlamı nedir? Hanedan ne demek?

Türk Dil Kurumuna göre Hanedan, devlet başkanının soyu ya da köklü bir soydan gelen demektir. Anlamı devlet yönetiminde etkili olan kişilere söylenir.

Hanedan kelimesi, içinde devletin başı olan hükümdar ve ailesinin de olduğu geniş sülale olarak ifade edilen bir kavram olmaktadır. Örneğin Osmanlı Hanedanı'na mensup olanlar, padişahın soyundan gelenlerdir.

 

 

Hanedan ne demek? TDK Hanedan kelimesinin anlamı nedir? Kime Hanedan denir? ile ilgili etiketler Türk Dil Kurumu hanedan ne demek hanedan ne anlama geliyor TDK hanedan anlamı
GÜNÜN VİDEOSU

Elebaşılığını İsmail Azar ve Hamza Mutlu’nun yaptığı örgüt çökertildi! İşte operasyon anları...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay merkezli 7 ilde jandarma tarafından düzenlenen Mahzen-47 operasyonunun detaylarını paylaştı. Bakan Yerlikaya, elebaşılığını İsmail Azar ve Hamza Mutlu’nun yaptığı organize suç örgütü çökertildiğini, 52 şüphelinin de yakalandığını açıkladı.