Hamza Dağ duyurdu: Elektrik faturalarında kilovat sınırının yükseltilmesi ve vergilendirmeyle ilgili düzenlemeler olacak!

Elektrik faturalarına yönelik tepkiler hükümetin gündeminde. Fiyatları düşürecek yeni bir düzenleme bekleniyor. NTV canlı yayınına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ düzenlemenin ana hatlarına ilişkin bilgi verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın konuyla ilgili çalışma yürüttüğünü söyleyen Dağ, kilovat sınırının yükseltilmesi ve vergilendirmeyle ilgili düzenlemeler olacağına işaret etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, NTV canlı yayınında son dönemde vatandaşların şikayet ettiği elektrik faturalarına  ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"COVID SONRASI ARZ TALEP DENGELERİ BOZULDU"

İşte Dağ'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar;

Vatandaşımız şikayetini dile getiriyorsa önemlidir. Elektrik faturalarıyla ilgili bir süredir şikayet var. Ocak ayında zam durumu söz konusu oldu. Covid ve sonrası arz talep dengelerinin bozulmasıyla beraber doğalgaz ve kömürdeki artışla birlikte Enerji Bakanlığı için bir zaruret oldu.

"ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLANACAK"

Önümüzdeki süreçte esnaf ve genel faturalarla ilgili bir çalışma bakanlık tarafından yürütülüyor. Şu anda Enerji Bakanlığı çalışma yürütüyor, önümüzdeki günlerde açıklanacak. hem sınır yükseltilmesi olur, vergilendirme olur. Bütçe ile ilgili bir değerlendirme yapılacak.

 

"BAHAR AYLARINDA İNŞALLAH TEMELDEN ÇÖZÜM OLACAK"

Bunları tamamen çözmek adına hem nükleer tesisin ve Karadeniz gazının devreye girmesi, dünyadaki emtia fiyatlarının da bahar aylarıyla birlikte düşmesiyle inşallah temelden bir çözüm olacak.

 

 

Hamza Dağ duyurdu: Elektrik faturalarında kilovat sınırının yükseltilmesi ve vergilendirmeyle ilgili düzenlemeler olacak! ile ilgili etiketler Hamza Dağ Elektrik fatura
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.