Halloween ne demek? Cadılar Bayramı ne zaman 2023? Nasıl kutlanır?

Cadılar Bayramı'na (2023) çok az bir süre kaldı. Halloween olarak da ifade edilen Cadılar Bayramı, her yıl 31 Ekim tarihinde kutlanıyor. Bu sebeple, Halloween ifadesinin ne demek olduğu ve Cadılar Bayramı'nın nasıl kutlandığı merakla araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, Halloween ne demek? Cadılar Bayramı ne zaman 2023? Nasıl kutlanır? Detaylar haberimizde...

Cadılar Bayramı, genellikle korkutucu kostümler giyen çocukların evleri dolaşıp şeker ve çikolata topladığı bayramdır. Bu gelenekte balkabakları da sıkça kullanılır, evlerin bahçeleri ürkütücü dekorasyonlarla donatılır ve çocuklar çeşitli korkutucu kıyafetler giyerek şeker toplamak için dolaşırlar.

Halloween ne demek? Cadılar Bayramı ne zaman 2023? Nasıl kutlanır?

 HALLOWEEN NE ANLAMA GELİR?

Halloween, "Cadılar Bayramı" anlamına gelir Her yıl 31 Ekim'de Hristiyanlar tarafından kutlanır. Halloween kutlamaları, genellikle ölülerin tekrar dünyaya dönmesi inancına dayanır ve zaman içinde periler, hayaletler ve cadılarla özdeşleşmiştir. Evler bu özel gün için ürkütücü dekorasyonlarla süslenir, çocuklar ise korkutucu kostümler giyip şeker toplamak için dolaşırlar. Ayrıca, balkabakları da Halloween'ın sembollerinden biri olarak önem taşır.

HALLOWEEN NASIL KUTLANIR?

Cadılar Bayramı kutlamaları, yazın sonunu ve kışın başlangıcını işaret eden ritüel ve festivallerdir. Halloween etkinlikleri, evlerin ve bahçelerin ürkütücü dekorasyonlarla süslenmesini içerir. Sonrasında, insanlar her yaş grubundan korkunç kostümler giyerek sokaklarda kutlamalara katılırlar.

 

Halloween ne demek? Cadılar Bayramı ne zaman 2023? Nasıl kutlanır? ile ilgili etiketler Cadılar Bayramı Halloween
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.