Halk TV'ye karartma kararı tebliğ edildi

Gelen son dakika haberine göre; Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 5 günlük ekran karartma kararını Halk TV'ye tebliğ etti. Yürütmeyi durdurma kararı çıkmazsa, Halk TV ekranları, 1 Ağustos cumartesiyi pazara bağlayan geceden itibaren 5 gün süreyle kararmış olacak.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 5 günlük ekran karartma kararını Halk TV'ye tebliğ etti. Halk TV avukatları 16. İdare Mahkemesi'ne yürütmenin durdurulması ve kararın iptali için başvuru yaptı.

HALK TV NEDEN CEZA ALDI?

RTÜK'ün Halk TV hakkında aldığı 5 günlük ekran karartma kararı televizyonun elektronik tebligat adresine tebliğ edildi.

Ceza kararı, Halk TV program yapımcısı ve sunucusu Ayşenur Arslan ve programın canlı yayın konuğu Hüsnü Mahalli'nin Türkiye'nin dış politikası hakkındaki söylemleri nedeniyle verildi.

RTÜK'ün kararında Hak TV'nin, 'Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlık ve bağımsızlığına, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, Atatürk ilke ve inkılâplarına aykırı olamaz' maddesini ihlal ettiği belirtildi.

HALK TV NE ZAMAN KARARACAK?

Halk TV avukatları 16. İdare Mahkemesi'ne yürütmenin durdurulması ve kararın iptali için başvuru yaptı. Yürütmeyi durdurma kararı çıkmazsa, Halk TV ekranları, 1 Ağustos cumartesiyi pazara bağlayan geceden itibaren 5 gün süreyle kararmış olacak.

RTÜK'ün kararını İlhan Taşçı ve Okan Konuralp yargıya taşımış, Tele1 için mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermişti. RTÜK'ün Halk TV hakkında aldığı karar elektronik tebligat adresine bugün tebliğ edildi. Aynı süreç Halk TV için de işleyecek.

Halk TV'ye karartma kararı tebliğ edildi ile ilgili etiketler Halk TV Ceza RTÜK ayşenur arslan Hüsnü Mahalli
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.