Hakim Ziyech kimdir? Hangi takımlarda oynadı?

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi play-off turuna yükselmenin verdiği enerjiyle transfer çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Sarı-kırmızılılar, Premier Lig ekibi Chelsea'den ayrılacak olan Faslı futbolcu Hakim Ziyech'i kadrosuna katmak için harekete geçti. The Guardian'ın haberine göre, Ziyech Türkiye'ye gelerek Galatasaray için sağlık kontrollerinden geçecek. Peki, Hakim Ziyech kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi mevkide oynuyor? İşte ayrıntılar...

Sarı-kırmızılı taraftarlar, Hakim Ziyech'in Galatasaray'a transferi ile birlikte orta saha hattının daha da güçleneceği ve takımın gelecek mücadelelere daha hazır bir şekilde çıkacağına inanıyor. Peki, Hakim Ziyech kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi mevkide oynuyor? İşte ayrıntılar...

Hakim Ziyech kimdir? Hangi takımlarda oynadı?

HAKİM ZİYECH KİMDİR?

Hollandalı-Faslı futbolcu Hakim Ziyech, 19 Mart 1993 tarihinde Hollanda'da dünyaya geldi. Futbol kariyerine Dronten altyapısında başlayan Ziyech, yeteneği ve performansıyla dikkat çekerek profesyonel düzeye yükseldi. Kariyeri boyunca Heerenveen, Twente, Ajax ve Chelsea gibi önemli kulüplerin formalarını giydi.

Orta sahada 10 numara mevkisinde görev yapan tecrübeli futbolcu, aynı zamanda sağ kanatta da başarılı performanslar sergileyebiliyor. 1.81 cm boyundaki Ziyech, özellikle sol ayağını etkili bir şekilde kullanarak oyununun belirleyici unsurlarından birini oluşturuyor.

Milli takım tercihini Fas'tan yana kullanan Ziyech, uluslararası platformda da başarılı bir kariyer inşa etti. Çıktığı 54 milli maçta 20 gol atarak Fas milli takımının önemli bir parçası haline geldi. Bu performansıyla hem kulüp hem de milli takım düzeyindeki başarısı futbol camiasında takdir topladı.

Hakim Ziyech'in Chelsea ile olan sözleşmesi 2025 yılında sona erecek. Oyuncunun güncel piyasa değeri ise 16 milyon euro olarak belirlenmiş durumda. Bu transfer, Galatasaray'ın kadrosunu güçlendirme hedeflerine ulaşma yolunda atılan önemli bir adım olarak görülüyor.

Hakim Ziyech kimdir? Hangi takımlarda oynadı? ile ilgili etiketler Fas Hollanda
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.