HAK-İŞ’ten Gazze için anlamlı etkinlik! Hayatını kaybedenler adına fidan dikecek…

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 29 Kasım Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü'nde Gazze'de hayatını kaybeden masumlar için fidan dikeceklerini açıkladı.

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan, Hizmet-İş Sendikası Kadın Komitesi Genişletilmiş Başkanlar Kurulu üyelerinin kadına yönelik şiddeti ret etmek ve Filistin'de yaşanan adaletsizliğe dikkati çekmek için yaptığı toplantıda konuşma yaptı.

Filistin'de çocuk, kadın, yaşlı ve engellilerin katledildiğini işaret edip, Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nün bu açıdan anlam kazandığına vurgu yaptı. Arslan, HAK-İŞ olarak Filistin'e destek için yürüttükleri çalışmalara dair bilgilendirme yaptı.

"FİLİSTİN'E TARİHSEL SORUMLULUĞUMUZ VAR"

Filistin toprakları asırlardır Osmanlı Devleti himayesinde olduğunu vurgulayıp, bu konuda hem tarihsel hem de dini bakımdan sorumluluklarının olduğunun altını çizdi. Arslan, "İlk kıblemiz Mescid-i Aksa bizim için de kıymetli ve mübarektir. Etrafı mübarek kılınan topraklar, bugün işgal edilmiş Filistin toprakları. Dolayısıyla orada da bizim bir sorumluluğumuz var." şeklinde konuştu.

HAK-İŞ üyeleri Filistinliler için yardım kampanyasına katılmak için davet ettiklerini ve bunu daha önce de açıkladıklarını duyurdu. Arslan, şu sözleri kaydetti:

"Başlangıçta HAK-İŞ'in bağımsız hesabına 3 milyon lira yatırdık. Üyelerimizden, çalışanlarımızdan ve yöneticilerimizden de mümkün olduğu kadar, en yüksek tutarda bağış yapmalarını talep ediyoruz. Üyelerimizden, kadın komitemizden ve komite üyelerimizden, hasılı tüm sendika mensuplarımızdan ve milletimizden Gazze'ye yardım istiyoruz."

Uluslararası sendikalar ile neler yapılabileceği ile ilgili ikili anlaşmaları geliştirmek için adımlar attıklarını, ve yardım kampanyasına destek istediklerine değindi. Arslan, Filistin ve Gazze halkına yardım konusunda Mısır Konfederasyonuna da müracaat ettiklerini duyurdu.

HAK-İŞ Başkanı Arslan, şöyle devam etti:

"'Refah'a gelip Gazze'deki katliamları protesto etmek istiyoruz. Mısır devletinden izin alın dünyadaki sendikal hareketin liderlerini oraya getireceğiz, bütün masraflarını biz üstleneceğiz' dedik. Ne yazık ki Mısır Konfederasyonu Sisi'den destek ve izin alamadı. Ürdün Konfederasyonu'nu aradık. 'Batı Şeria sınırında İsrail'i protesto etmek için sendikal hareketi oraya getireceğiz. Bize destek olun, yardım edin' dedik. Maalesef güvenlik nedeniyle onlar da izin alamadılar."

MAVİ MARMARA HAREKETİ YENİDEN BAŞLAYACAK MI?

HAK-İŞ olarak İnsani Yardım Vakfının 2010'da yürüttüğü Mavi Marmara Hareketi'nin yeniden başlatılmasını istediklerini belirten Arslan, "Sivil toplum örgütleriyle görüşmelerimiz devam ediyor. Bir dernek bu çalışmayla ilgili açıklama yaptı. Ama sivil toplum üyeleri maalesef ortak bir zeminde buluşamadı." ifadesini kullandı.

Mahmut Arslan, 29 Kasım Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü kapsamında özel bir çalışmaları olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Özgecan Aslan Hatıra Ormanımızın bir bölümünü, konfederasyonumuzun Kudüs Komitesi Hatıra Ormanı olarak planladık. 29 Kasım'da Gazze'deki her bir şehidimiz için bir fidan dikeceğiz. Şehitlerimizin bir bölümünün isimlerini ve kartlarını bastırdık. Yağmurdan ve kardan etkilenmeyecek şekilde her fidanın üstüne bir şehidimizin ismini yazacağız. İnşallah o alanı tüm şehit kardeşlerimizin isimleriyle donatacağız."

 

 

 

HAK-İŞ’ten Gazze için anlamlı etkinlik! Hayatını kaybedenler adına fidan dikecek… ile ilgili etiketler Filistin HAK-İŞ
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.