Hafta sonu yasakları ne zaman? Hafta sonu yasak hangi saatlerde kaçta başlıyor?

Hafta sonu yasakları ne zaman başlıyor? Ve sokağa çıkma yasağı uygulaması yeniden hayat buluyor. Koronavirüs salgınıyla mücadelede 81 il genelinde hafta sonunda sokağa çıkma yasağı saatleri vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, hafta sonu yasak hangi saatlerde kaçta başlıyor? İşte, hafta sonu sokağa çıkma yasağının tüm detayları…

Koronavirüs salgınında artan vakalar sonrasında sokağa çıkma yasakları 81 il genelinde yayınlanan genelge doğrultusunda yeniden başlıyor. Hafta sonunda 21 ve 22 Kasım 2020 tarihlerinde uygulanacak olan sokağa çıkma yasağından sadece 65 yaş ve 20 yaş altı insanlar değil herkes etkileniyor. Vatandaşları aklındaki tek soru ise ‘Hafta sonu yasakları ne zaman, saat kaçta başlıyor?’ oldu.

HAFTA SONU YASAKLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Türkiye’de 81 il genelinde hafta sonu yasakları yeniden başlıyor. Koronavirüs vakalarında yaşanan artış sonrasında alınan kararlar son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna iletilmişti. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulaması 21 Kasım Cumartesi günü saat 20.00’da başlayıp 22 Kasım Pazar sabah 10.00’a kadar devam edecek.

Hafta sonu yasakları ne zaman? Hafta sonu yasak hangi saatlerde kaçta başlıyor?

Tüm illerde 65 yaş ve üzeri kişiler, 1 Ocak 2001 ve sonrasında doğan 20 yaş altı bireyler belirlenen saatlerde sokağa çıkabilecek.

Erdoğan koronavirüs yasaklarına ilişkin olarak son açıklamasında; "Buna göre, hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde 10.00 ile 20.00 saatleri arası dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak. Ara tatilde olan okullardaki eğitim öğretim yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecek. Halen 65 yaş üstü için uygulanan belirli saatlerde sokağa çıkma uygulaması, çalışanlar hariç olmak üzere 20 yaş altına da teşmil edilecek. Alışveriş merkezleri, marketler, berber ve kuaförler gibi işletmelerin çalışma süreleri saat 10.00 ile 20.00 arası olarak sınırlanacak. Sinemalar, sektörün talebine de uygun şekilde yıl sonuna kadar kapalı kalacak.” ifadelerine yer vermişti.

Hafta sonu yasakları ne zaman? Hafta sonu yasak hangi saatlerde kaçta başlıyor? ile ilgili etiketler hafta sonu yasak sokağa çıkma yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı.