Hafıza sildirme yöntemi TMS nedir? TMS tedavisi nasıl yapılır?

Hafıza sildirme yöntemi TMS nedir? 5 yıldır birlikte olan Yağmur Tanrısevsin ve Oğuzhan Koç geçtiğimiz ay ayrıldılar.Tanrısevsin'in, eski aşkı Oğuzhan Koç'u unutmak için hafızasını sildireceği iddia edildi. Peki Hafıza sildirme yöntemi TMS nedir? Detaylar haberimizde...

Hafıza sildirme yöntemi TMS nedir? Magazin gündeminde Yağmur Tanrısevsin ile ilgili iddia konuşuluyor. Oğuzhan Koç ile oyuncu Yağmur Tanrısevsin’in 5 yıllık ilişkisi geçtiğimiz aylarda bitti.Yağmur Tanrısevsin'in, eski sevgilisi Oğuzhan Koç'u unutmak için hafızasını sildireceği iddia edildi.Peki Hafıza sildirme yöntemi TMS nedir?

TMS TEDAVİSİ NEDİR?
Bağımlılık tedavisinde kullanılan Derin TMU (Deep TMS) yöntemi, beynin klasik TMU ile uyarılamayan derin ve daha içeride kalan bölgelerini uyarmaktadır.

Derin TMU cihazı, derin bir bölgeye etki ederek beynin bağımlılıkta rol alan Insula, Anterior Singulat Korteks gibi bölgelerini uyaran bir yöntemdir.

TMS TEDAVİSİ NASIL YAPILIYOR?

Hastaların önce beyin MR’ları çekilir ve alınan görüntüler na­vigasyon cihazına aktarılır.
Hastanın beyninde tedavi uygulanacak nokta bir uzman tara­fından belirlenir.
Nöronavigasyon cihazı, beyin uyarımının (Transkranyal Manye­tik Uyarı) tam bu noktaya verilmesini sağlar.

TMS’NIN YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Kalıcı bir yan etkisi olmayan TMS sonrası bazı etkiler görülebilir.

Baş ağrısı

Uyarım yapılan alın bölgesinde rahatsız/huzursuz hissetme

Yüzde karıncalanma veya spazm

Denge kaybı, bayılma hissi

Nadir görülen yan etkiler

Nöbetler

Hafıza sildirme yöntemi TMS nedir? TMS tedavisi nasıl yapılır? ile ilgili etiketler Oğuzhan Koç Yağmur Tanrısevsin tms hafıza sildirme
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.