Hac ibadeti için kutsal topraklara gidiş başladı! VIP hac ziyaretinin maliyeti ne?

Hac ibadeti için ilk kafileler yola çıktı... Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonu ile giden hacı adaylarının ödediği en düşük ücret 12 bin 250 lira. Özel tur şirketlerinin VIP hac fiyatları ise özel isteklere göre 105 bin liraya kadar çıkıyor. VIP hac organizasyonunda kişiye özel hocalar da görevlendiriliyor.

Hac ibadeti için ilk kafileler yola çıktı... Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonu ile giden hacı adaylarının ödediği en düşük ücret 12 bin 250 lira. Özel tur şirketlerinin VIP hac fiyatları ise özel isteklere göre 105 bin liraya kadar çıkıyor. VIP hac organizasyonunda kişiye özel hocalar da görevlendiriliyor.

DİYANET 258, ÖZEL TURLAR 126 KAFİLE GÖTÜRECEK

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Dursun Aygün, Diyanet İşleri Başkanlığının 258, seyahat acentelerinin de 126 kafilesinin oluştuğunu ifade etti.

Kafilelerde toplam 4 bine yakın Diyanet personelinin istihdam edildiğini kaydeden Aygün, şöyle konuştu:

"Ayın üçünden itibaren hacılarımız, mukaddes beldelere doğru hac yolculuğuna başlayacak. Bu sene Diyanet İşleri Başkanlığı ile hacca gidecek vatandaşlarımızın sayısı 48 bin civarında. Seyahat acentelerimizle gidecek olanlar da 31 bin civarında. Görevlilerimizle hesapladığımızda 80 bini aşıyor. Hatta bir de yurt dışından gelecek hacılarımız var. Hepsini topladığımızda 90 bine yakın vatandaşımız inşallah hac ibadetini yerine getirecek."

İLK HACI ADAYLARI YOLA ÇIKTI

Diyanet'in organizasyonu ile ilk hacı kafilesi perşembe günü kutsal topraklara uğurlanacak. Özel tur şirketleri ile hacı adaylarının Suudi Arabistan'a gidişleri ise başladı...

Hacı adayları İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Suudi Arabistan'a dualar ve gözyaşları içinde uğurlanırken oldukça heyacanlı oldukları gözlendi. Hacı adaylarının yakınları tarafından uğurlanmaları sırasında duygusal anlar yaşandı. Yakınlarına el sallayarak güvenlik kontrolünden geçen hacı adayları kutsal topraklara uçtular.

hacA_adayA2

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER KURASIZ GÖTÜRÜLECEK

Habertürk Haber Merkezi'nden Gökhan Artan'ın haberine göre; Bu yıl hac görevini yapacak 80 bin kişi kura ile belirlenirken, 4 bin 600 şehit yakını ve gazi bu yıl kurasız olarak hacca götürülecek. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hac ücretlerine göre hacı adaylarına konaklama için 'oda tercihli' ve 'otel' seçenekleri sunuldu. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonunda oda tercihli konaklama türleri için fiyatlar 2 kişilik odada kişi başı ücreti 15 bin 500 lira, 3 kişilik odada kişi başı ücreti 14 bin lira, 4 kişilik odada kişi başı 12 bin 250 lira oldu. Otel seçeneklerinde ise 22 bin 750 lira ile 39 bin 750 lira arasında fiyatlar verildi. Geçen yıl hac kontenjanı 59 bin 200'dü.

VIP HAC ORGANİZASYONU İLE

Lüks segmentin de bir üstü olan 5 yıldızlı VIP hac organizasyonlarla bu yıl yaklaşık 500 kişinin hacca gitmesi bekleniyor. Özel isteklere göre 17 bin 500 dolardan 30 bin dolara kadar çıkan 5 yıldızlı otellerde konaklamanın sağlandığı VIP turlarına, çoğunluğu iş dünyasından olan cemiyet hayatından kişilerin katılması bekleniyor. Seyahatlerinde genellikle 5 yıldızlı otellerin süit odalarında konaklayan delüks turları satın alan hacı adayları, Mekke'de Kabe, Medine'de ise Ravza-ı Mutahhara manzaralı yürüme mesafesindeki otellerde kalıyor.

ARAFAT'TA ÖZEL ÇADIR TAHSİS EDİLİYOR

Arafat'ta da kendileri için özel tahsis edilen çadırlarda kalan VIP hac turu alan hacı adayları için çadırlara 5 yıldızlı otelden yemek getiriliyor. Hacı adaylarına lüks araçlar tahsis ediliyor. VIP turlarındaki fiyatlar katılımcıların isteklerine göre değişiyor. Kişiye özel hocaların görevlendirildiği 14 günlük VIP turları 18 bin 500 dolardan başlarken 5 yıldızlı otellerin Kabe manzaralı konaklamanın içinde olduğu paketler ise 30 bin dolara kadar çıkıyor.

Hac ibadeti için kutsal topraklara gidiş başladı! VIP hac ziyaretinin maliyeti ne? ile ilgili etiketler Hac Kabe kafile
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.