Gün sofralarının vazgeçilmezi: Kek nasıl yapılır? İşte en güzel kek tarifi...

Doğum günlerinin veya gün sofralarının vazgeçilmez alternatifleri arasında yer alan kek, yediden yetmişe herkesin severek tükettiği bir lezzet. Bu çerçevede sadece kek tarifi en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, kek nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Kek, genellikle un, şeker, yumurta ve yağ gibi temel malzemelerin karışımından yapılan, kabaran ve genellikle hafif tatlı bir hamurdan oluşan bir tür tatlıdır. Kek, çeşitli lezzetlerde ve dokularda yapılabilir, içerisine çikolata, meyve, ceviz gibi malzemeler eklenerek zenginleştirilebilir.

Kek tarifleri çeşitlilik gösterir; bazıları vanilin veya kakao içerebilir, diğerleri ise fındık, hindistancevizi veya meyve parçaları ile zenginleştirilebilir. Kek, genellikle kahvaltılarda, öğle yemeklerinde veya özel günlerde sunulan bir tatlı olarak popülerdir.

Kekin yapısını kabartma tozu veya karbonat gibi kabartma ajanları sağlar. Bu maddeler, kekin hamurunu kabartarak hafif ve yumuşak bir dokuya sahip olmasını sağlar. Kekler genellikle fırında pişirilir ve çeşitli şekil ve boyutlarda kalıplarda hazırlanabilir.

Gün sofralarının vazgeçilmezi: Kek nasıl yapılır? İşte en güzel kek tarifi...

KEK NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

3 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

2,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin şeker

Yarım çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Fırını 180 dereceye ayarlayın ve kek kalıbınızı yağlayın ya da yağlı kağıt serin.

Yumurtaları derin bir kaba kırın ve üzerine şekeri ekleyin. Mikserle veya tahta kaşıkla iyice çırpın, karışım açık sarı bir renk alana kadar devam edin.

Sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırın.

Unu, kabartma tozunu, vanilin şekeri ve tuzu ekleyin. Malzemeleri homojen bir şekilde karıştırın, ancak karışımı çok fazla karıştırmamaya özen gösterin.

Hazırlanan karışımı yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına dökün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kürdan veya bıçak batırarak kontrol ederek yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin. Kekin içine batırdığınız kürdan veya bıçak temiz çıkarsa, kekiniz pişmiş demektir.

Kekinizi fırından çıkardıktan sonra biraz soğumasını bekleyin, ardından kalıptan çıkarın.
Soğuyan keki dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
İsteğe bağlı olarak, üzerine pudra şekeri serpiştirip veya çikolata sosuyla süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

 

Gün sofralarının vazgeçilmezi: Kek nasıl yapılır? İşte en güzel kek tarifi... ile ilgili etiketler Yemek Tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.