Gülben Ergen ve Atilla Taş'a tepki yağdı! Kaliforniya yangınını Türkiye'deymiş gibi paylaştılar

Türkiye'nin dört bir yanında çıkan yangınları söndürmek için hem havadan hem de karadan müdahale sürerken, gönüllü vatandaşlar ve ekipler seferber olmuşken sanatçı Gülben Ergen ve Atilla Taş skandal bir paylaşıma imza attı. Ünlü isimler 2017 yılında ABD'nin Kaliforniya eyaletinde meydana gelen yangındaki görüntüyü sanki Türkiye'deki yangınlardan bir kareymiş gibi gösterip algı operasyonuna girişti.

Gülben Ergen ve Atilla Taş, 4 yıl önce ABD’de yaşanan bir yangının videosunu sosyal medya hesaplarından servis ederek Türkiye'de yaşanıyormuş algısı vermeye çalıştılar.


Türkiye'de son 8 günde 39 ilde 174 orman yangını çıktı ve bunların 160'ı kontrol altına alındı. 'Help Turkey' hareketiyle tek merkezden 2 milyon 538 bin mesaj gönderilerek başlatılan Türkiye'yi yangında aciz gösterme girişimleri milli ve yerli değerlerden uzak muhalefet, sözde sanatçılar ve gazeteciler için cevhere dönüştü.

YENİ YALAN YİNE VİCDANLARA OYNADI

Havadan, karadan ve denizden bütün imkanlar seferber edildiği hükümetin birlik mesajı verdiği günlerde sosyal medyaya 2017’deki ABD'nin Kaliforniya eyaletinde çekilmiş yürekleri parçalayan bir video ile yeni yalan servis edildi.

Videodaki konuşma İngilizce olduğu halde Miray Aras üzerinden başlatılan videoyu Atilla Taş ve Gülben Ergen Twitter'dan paylaşarak yalanın yayılmasına hizmet ettiler.

VİDEO 2017’DEKİ KALİFORNİYA YANGININDAN

Türkiye'deymiş gibi paylaşılan söz konusu videonun The Guardian gazetesi tarafından YouTube'a 2017'nin Aralık ayında yüklendiği görülüyor.

VİDEONUN KAYNAĞI SİLDİĞİ HALDE KALDIRMADILAR

Miray Aras hesabı paylaşımı sildiği halde Atilla Taş ve Gülben Ergen'in videoyu profillerinde tutmalarına sosyal medyadan tepki yağdı.

Atilla Taş videoyu 160 bin takipçili Instagram hesabından paylaşarak ''Çaresizliğini iliklerimde hissettim. Ağlayarak izledim! Ah güzel kardeşim iyi ki varsın!'' notunu düştü.

 

 

Gülben Ergen ve Atilla Taş'a tepki yağdı! Kaliforniya yangınını Türkiye'deymiş gibi paylaştılar ile ilgili etiketler Atilla Taş Gülben Ergen Yangın kalifornia

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.