Green Card başvurusu nasıl yapılır? Green Card başvuru şartları neler?

Green Card başvurularının açılmasıyla birlikte, Amerika Birleşik Devletleri'nde çalışma ve yaşama fırsatına sahip olma şartları ve başvuru ekranı, pek çok kişi tarafından ilgiyle takip ediliyor. Peki, Green Card başvurusu nasıl yapılır? Green Card başvuru şartları neler? Detaylar haberimizde...

Green Card, resmi adıyla Amerika Birleşik Devletleri Daimi İkamet Kartı, yabancı uyruğa sahip kişilere ABD'de yasal ikamet hakkı veren resmi bir belgedir. Bu kart, sahiplerine Amerika'da yaşama, çalışma ve seyahat etme hakkı tanır ve bu haklar kalıcıdır, yani süresiz olarak devam eder.

Green Card sahipleri, ABD'de yasal bir ikamet statüsüne sahiptirler ve genellikle ABD vatandaşlarıyla aynı haklara sahiptirler. Ancak, Green Card sahipleri ABD vatandaşları gibi oy kullanma hakkına sahip değildir. Green Card 2023 başvurularının başlamasıyla birlikte başvuru şartları ve süreci büyük bir merakla araştırılmaya başlandı.  Peki, Green Card başvurusu nasıl yapılır? Green Card başvuru şartları neler? Ayrıntılar haberimizde...

Green Card başvurusu nasıl yapılır? Green Card başvuru şartları neler?

2023 yılında Green Card başvuruları 4-7 Ekim tarihileri arasında yapılıyor.

GREENCARD BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Eğitim veya İş Deneyimi: Green Card başvurusu yapabilmek için en az lise mezunu olmak veya son 5 yıl içinde uzmanlık gerektiren bir alanda en az 2 yıl çalışmış olmayı belgelemek gerekmektedir.

Yaş Şartı: Başvurmak için 18 yaşın üstünde olma şartı aranır.

Online Başvuru: Başvuruların resmi web sayfası üzerinden yapılması gerekmektedir. Posta veya elden başvuru kabul edilmemektedir.

Fotoğraf Gerekliliği: Başvuru için istenilen fotoğraf, belirtilen ölçülere tam olarak uymalıdır. Fotoğraf uyumsuzluğu başvurunun reddedilmesine neden olabilir.

Konfirmasyon Numarası: Başvuru formunu doldurduktan sonra verilen konfirmasyon numarasını iyi saklamak önemlidir, çünkü bu numara tekrar istenmez.

Maddi Güç Şartı Yok: Başvurmak için belli bir maddi güce sahip olmak gerekmez.

İngilizce Yeterliliği Gerekmiyor: Başvurmak için İngilizce yeterliliği istenmez.

Evli Çiftlerin Avantajı: Evli çiftlerin başvurusu, kazanan kişinin eşi ve çocuklarına da Green Card hakkı tanır, bu nedenle evli çiftlerin başvuruları şanslarını artırabilir.

Green Card başvurusu yaparken, başvuru şartlarına dikkat etmek ve gerektiğinde uzman bir göç danışmanından yardım almak önemlidir. Başvuru süreci karmaşık olabilir ve rekabetçi bir süreç olabilir.

GREEN CARD BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Green Card başvuruları; "dvprogram.state.gov" adresinden gerçekleştiriliyor.

Green Card başvuru ekranı için buraya tıklayınız.

Green Card başvurusu nasıl yapılır? Green Card başvuru şartları neler? ile ilgili etiketler Green Card Amerika
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.