GRE sınavı nedir? GRE sınav ücreti ne kadar?

Amerika Birleşik Devleti'nde yüksek lisans ve doktora eğitimi almak isteyen öğrencilerin başvuru aşamasında girmek zorunda olduğu GRE (Graduate Record Examinations) sınavının içeriği ve giriş ücreti merakla araştırılıyor. Peki, GRE sınavı nedir? GRE sınav ücreti ne kadar? Detaylar haberimizde...

GRE bir çeşit seviye belirleme sınavıdır. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki birçok üniversitenin yüksek lisans ve doktora programlarına başvuran öğrencilerden girmesini istediği bir sınavıdır. Yurt dışında lisansüstü eğitim almak isteyen öğrenciler GRE sınavının ne olduğunu ve sınav giriş ücretini büyük bir merakla araştırıyor. Peki, GRE sınavı nedir? GRE sınav ücreti ne kadar? Ayrıntılar haberimizde...

GRE sınavı nedir? GRE sınav ücreti ne kadar?

GRE SINAVI NEDİR?

GRE (Graduate Record Examinations) sınavı ilk olarak 1936'da, dört Ivy League üniversitesinin lisansüstü okul dekanları tarafından yüksek öğretimde kullanılmaya ortak olarak başlatıldı. Testi deneyen ilk üniversiteler Harvard Üniversitesi, Yale Üniversitesi, Princeton Üniversitesi ve Columbia Üniversitesi’ydi. GRE, sözlü muhakeme, nicel akıl yürütme, analitik yazma ve eleştirel düşünme becerilerini ölçmeyi amaçlamaktadır. GRE sınavı genel olarak iki bölümden oluşmaktadır.

GRE Genel Test

GRE Subject Test

GRE General Test tüm lisansüstü eğitim alacak olan öğrencilerin girdiği genel sınavdır. GRE Subject Test ise 6 farklı bilim dalında lisansüstü eğitim almak isteyen öğrencilerin kendi alanlarına göre tamamlaması gereken sınavdır.

GRE Genel Testi altı bölümden oluşur. İlk bölüm her zaman analitik yazma bölümüdür. Sonraki beş bölüm iki sözel akıl yürütme bölümü, iki nicel akıl yürütme bölümü ve bir deneysel veya araştırma bölümünden oluşmaktadır.

GRE SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

GRE sınav ücreti 2022 yılında 255 dolar olarak belirlenmiştir.

GRE sınavı nedir? GRE sınav ücreti ne kadar? ile ilgili etiketler ABD doktora GRE yüksek lisans
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.