Gözler Merkez Bankası faiz kararında: Gram altındaki düşüş sürecek mi?

Bugün 14.00'da açıklanması beklenen Merkez Bankası faiz kararının ardından gözler altındaki düşüşe çevrildi.

Bugün  açıklanması beklenen Merkez Bankası faiz kararının ardından vatandaşlar, "altında düşüş olacak mı" sorusunu sormaya başladı. Uzmanlara göre, çok olağan dışı bir durum olmadığı sürece altın bir bekleme sürecine girecek. An itibarı ile de politika faizinin yüzde 14'te sabit tutulacağı öngörülüyor. İşte detaylar...

ALTINDA DÜŞÜŞ BEKLENTİSİ

Ons altında piyasaların ikiye bölünmüş durumda olduğunu belirten Gedik Yatırım Danış. Genel Müdür Yrd. Eda Karadağ, şunları ifade etti:

ABD'de açıklanan istihdam verileri altın fiyatlarını baskılamış durumda. Hafta başı ile birlikte altında yüzde 1'lik bir kayıp var. Eğer ons altın, 1782 dolar seviyesinin altında hareketini devam ettirirse haftanın geri kalanında bu düşüş beklentisi biraz daha sürebilir. Bu hafta altın fiyatlarında çarşamba günü gerçekleştirilecek olan Fed toplantısının verileri takip edilmeli. Biraz o taraf hareket yaratabilir. Ama çok olağan dışı bir durum olmadığı sürece altın biraz bekleme sürecine girecek diye düşünüyorum.

İŞTE GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Gram altın dün 1.028 TL'de iken Merkez Bankası faiz kararı öncesi geriledi. Bugüne de 1.017 TL'den başladı

Çeyrek altın 1.691 TL'den alıcı buluyor.

Cumhuriyet altını 6.744 TL'de işlem görüyor.

Yarım altın 3.385 TL'den güne başladı.

ONS altın güçlenen doların etkisiyle 1.793 dolar seviyelerinden 1.776 dolar seviyelerine kadar geriledi.

Altın yatırımcıları bugün TCMB'nin açıklayacağı faiz kararına odaklandı. Ekonomistler TCMB'nin faizde herhangi bir değişiklik yapmasını beklemiyor.

Gözler Merkez Bankası faiz kararında: Gram altındaki düşüş sürecek mi? ile ilgili etiketler Merkez Bankası altın piyasa
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.