Göz altı morlukları mücadele en etkili yöntemler! Kimyasal olmadan morluklardan kurtulun! Mutfağınızdaki ürünler yeterli…

Gözlerin altındaki koyu halkalar yani morluklar farklı sebeplerle ortaya çıkabilir. Neyse ki bu sorunu hafifletmeye yardımcı olacak doğal yöntemler var. Haberimizde gözaltı morluklarıyla savaşmanın ve daha parlak, sağlıklı görünen göz altlarına kavuşmanın en etkili yollarından bahsedeceğiz.

GÖZ ALTI MORLUKLARI NEDEN OLUŞUR?

Genetik faktörler, yaşam tarzı alışkanlıkları ve yaşlanma dahil olmak üzere gözlerin altında koyu halkaların ortaya çıkmasının birkaç nedeni vardır. Aşırı alkol ve sigara tüketimi, çok fazla tuz ve yetersiz su tüketimi ve uykusuzluk koyu halkaların ortaya çıkmasına katkıda bulunabilir. Ayrıca bilgisayar başında fazla vakit geçirmek ve burun tıkanıklığı da bu soruna neden olabilir. Hamilelik sırasında yaşananlar gibi hormonal değişiklikler de gözlerin altında koyu halkalara yol açabilir.

B, C, K ve E vitaminlerindeki eksiklikler de göz altındaki koyu halkalara katkıda bulunabilir. Koyu halkaların görünümünü azaltmak için doğal yöntemler etkili olabilirken, şiddetli morluklar için en doğru tedavi yöntemleri ve sonuçları için bir doktora danışmak en doğrusudur.

GÖZ ALTI MORLUĞU İLE MÜCADELEDE DOĞAL YÖNTEMLER

Göz altı morlukları mücadele en etkili yöntemler! Kimyasal olmadan morluklardan kurtulun! Mutfağınızdaki ürünler yeterli…

Salatalık, cildi aydınlatmak için iyi bilinen bir doğal ilaçtır. Soğutulmuş bir salatalığı dilimleyin ve şişliği azaltmak ve göz altı bölgesini aydınlatmak için birkaç dakika gözlerinizin altına koyun.

Üzüm çekirdeği yağı, koyu halkaların rengini açmaya yardımcı olabilecek vitaminler ve antioksidanlar içerir. En iyi sonuç için haftada 2-3 kez göz çevrenize yağ ile masaj yapın. Patates, gözaltı morlukları için başka bir doğal çözümdür. Çiğ bir patatesi dilimleyin ve yaklaşık 20 dakika göz çevrenize koyun ya da patatesi rendeleyin ve suyunu bir tülbentle göz altı bölgesine uygulayın. Patateste bulunan nişasta ve C vitamini göz altı morluklarının tedavisinde faydalı olabilir.

Yeşil çay, göz çevresindeki kan dolaşımını artırmaya ve koyu halkaların görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir. Sonuçları görmek için demlenmiş ve soğutulmuş yeşil çay poşetlerini birkaç dakika gözlerinizin üzerine koyun. Gül suyu, cildi yenilemeye ve aydınlatmaya yardımcı olabilir, bu da onu koyu halkalar için yararlı bir çare haline getirir. Sadece 4 haftada olumlu etkiler için her gün bir pamukla göz çevrenize gül suyu uygulayın.

Göz altı morlukları mücadele en etkili yöntemler! Kimyasal olmadan morluklardan kurtulun! Mutfağınızdaki ürünler yeterli… ile ilgili etiketler Gözaltı
GÜNÜN VİDEOSU

Fenerbahçeli Mert Hakan Yandaş'ın Ali Çelikkıran'a yerde tekme attığı görüntüler ortaya çıktı!

Trendyol Süper Lig'in 37. haftasında Fenerbahçe'nin deplasmanda Galatasaray'ı 1-0 mağlup ettiği derbinin ardından arbede yaşandı. Yaşanan arbedede Fenerbahçeli futbolcu Mert Hakan Yandaş'ın Galatasaray Stat İşletme Direktörü Ali Çelikkıran'ı yerde tekmelediği görüntüler ortaya çıktı.