Google’da doodle olan Astor Piazzola’nın hayatı hakkında bilmeniz gerekenler

Google’ın önemli günlerde Doodle olarak tasarlayıp koyduğu görsel tasarımda bugün ünlü Astor Piazzola yer almaktadır. Ünlü müzik dehasının 100.yaş günü kutlamasında Astor Piazzola’nın hayatı hakkında bilmeniz gerekenler haberimizde.

Google’da doodle olan Astor Piazzola’nın hayatı hakkında bilmeniz gerekenleri sizler için derledik. Astor Pantaleón Piazzolla Arjantinli müzik dehasıdır. 100.yaş gününde google tarafından unutulmayarak Doodle ile anıldı.

Hayatı boyunca birçok başarıya imza atmış ve ardında birçok eser bırakmış olan Astor Pantaleón Piazzolla’nın hayatını sizler için derledik. İşte, müzik dehası Astor Pantaleón Piazzolla’nın hayatı

Google’da doodle olan Astor Piazzola’nın hayatı hakkında bilmeniz gerekenler

Astor Pantaleón Piazzolla kimdir?

Astor Pantaleón Piazzolla, 11 Mart 1921, Mar del Plata’da dünyaya gelmişti. Buenos Aires, Arjantinli bandoneoncu ve Tango Nuevo'nun kurucusu olması ile müzik dünyasına adını altın harflerle yazmıştır.

Buenos Aires'e 400 km uzaklıkta Atlantik sahilinde bir sayfiye yeri olan Mar del Plata'da dünyaya gelen Astor Pantaleón Piazzolla iki yaşındayken ailesi New York'a yerleşmiştir. 1937'ye kadar ABD'de yaşayan Astor Pantaleón Piazzolla’nın annesi terzi, babası ise berber olarak çalışmaktaydı.

Mahalle arkadaşı Rocky Marciano, daha sonra dünya ağır sıklet boks şampiyonu olmuş olan, bir grup arkadaşı ise Kaliforniya'da Alcatraz'da, bir kısmı ise New York'ta Sing Sing'de oturmak zorunda kalmıştır. Ama o kendini müziğiyle bu yerden kurtardı. 10 yaşındayken tango orkestralarının önemli çalgısı bandoneonu ustaca çalışıyla ün kazanmıştır. 1934'te tango şarkıcılarının kralı sayılan Carlos Gardel ile çalmaya başlamıştır. Astor Pantaleón Piazzolla bestelediği oda müzikleri, senfoniler, bale müzikleri ve tangolarında kendine özgü stiline her zaman sadık kalmıştır.

Google’da doodle olan Astor Piazzola’nın hayatı hakkında bilmeniz gerekenler

Astor Pantaleón Piazzolla 1954'te eğitim için bursla Paris'e gitti, ünlü Fransız eğitmen Nadia Boulanger'den ders aldığı sırada Gerry Mulligan ile de orada tanışmıştır. Bir yıl sonra Arjantin'e döndü, tangoyu monotonluktan kurtarmak için bir sekizli kurdu ve kendi tango stilini kabul ettirmeyi başarmıştır. O günlerin en ünlü iki tango topluluğu için 200'den fazla parça düzenlemiş ve Buenos Aires Üniversitesi'nde konser veren ilk tango müzisyeni olmuştur.

Kısa zaman sonra tiyatro toplulukları, film ve plak şirketlerinden beste siparişleri almaya başlamış ve Paris Opera Orkestrası Yaylı Çalgılar Topluluğu ve La Scala Opera Orkestrası müzisyenleriyle birlikte konserler vermiştir. 100'den fazla kayıt yapmıştır. Dünyanın en ünlü senfoni orkestraları onun, bandoneon konçertolarını yorumlamaktadır.

Astor Pantaleón Piazzolla 4 Temmuz 1992'de Buenos Aires'te ölmüştür.

Google’da doodle olan Astor Piazzola’nın hayatı hakkında bilmeniz gerekenler ile ilgili etiketler Google doodle Astor Piazzolla hayatı kimdir kaç yaşında nerelidir Astor Pantaleón Piazzolla
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.