Google Hulusi Kentmen'i Doodle Yaptı! Hulusi Kentmen Kimdir, Kaç Filmde Rol Aldı?

Google, Türk sinemasının en büyük isimlerinden Hulusi Kentmen'i doodle yaptı. Hulusi Kentmen'in doodle olması sinemaseverlerin de ilgisini çekti. Peki Hulusi Kentmen kimdir, kaç filmde rol aldı?

Hulusi Kentmen Google Doodle oldu. Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google, özel günler ve özel isimler için yaptığı doodle ile kullanıcılarına sürpriz yapıyor. Peki Hulusi Kentmen kimdir, kaç yaşında? Hulusi Kentmen neden öldü? İşte detaylar...

Doodle hazırlayarak kullanıcılarına sürpriz yapan Google, 1 Kasım 2022 doodle'ı Hulusi Kentmen'e ayırdı. 

HULUSİ KENTMEN KİMDİR?

20 Ocak 1912'de doğan Hulusi Kentmen Türk sinemasında rol aldığı fimlerle adını tarihe yazdırmış bir isimdir. Asıl mesleği Astsubaylık olan Kentmen, babacan rollerin aranan ismi oldu.

Hulusi Kentmen 1942-1988 yılları arasında 500'e yakın filmde rol aldı.

1993 yılında 81 yaşında hayatını kaybeden Hulusi Kentmen, İlk ciddi rolünü Ferdi Tayfur'un Senede Bir Gün adlı filmiyle oynadı. Tatlı-sert ve babacan tarzı ile çoğu filmlerinde baba, komiser, bahçıvan, hâkim vb. roller üstlendi, birçoğunda kendi adıyla oynadı. Karakter oyuncusu olarak simgeleşti. Sinemada bıraktığı etkiyle halk arasında, babacan, tatlı-sert erkek karakterini ifade etmek üzere "Hulusi Kentmen gibi" deyişi yerleşti.

 

Google Hulusi Kentmen'i Doodle Yaptı! Hulusi Kentmen Kimdir, Kaç Filmde Rol Aldı? ile ilgili etiketler Google
GÜNÜN VİDEOSU

İşçi maaşlarını ödeyemeyen Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel içki ısmarladı!

İşçi maaşlarını ödeyememesiyle gündeme gelen Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, katıldığı bir eğlence programında herkese içki ısmarladı.