Google Az Yakıt Tüketimi İçin Yeni Özelliğini Devreye Alıyor

Benzin, motorin ve otogaz ücretleri cep yakarken Google'dan sevindiren bir yenilik adımı geldi. Google Haritalar'a, en az yakıtın tüketileceği rotanın seçilebileceği yeni bir özellik eklenecek.

Artık aracımızın yakıtını benzin, LPG, mazot, hibrit veya elektrikli olacak şekilde seçebileceğiz. Bu bilgiyi algoritmasına ekleyen uygulama hem en ucuz maliyetli hem de en düşük karbon salınımını sağlayacak rotayı belirleyebilecek.

Bu, halihazırda kısa olan güzergahı seçme konusundan biraz daha farklı. Örneğin 1 kilometrelik dik tırmanma rotası yerine 1,5 veya 2 kilometrelik düz bir yol daha az yakıt tüketmemizi sağlayacağı için uygulama orayı tercih etmemiz gerektiğini söyleyebilecek. Bu sayede hem daha az yakıt tüketilecek hem de tasarruf yapılabilecek.

Google Haritalar

Google tarafından oluşturulan yeni özellik kullanıcılar için geliştirilmiş gibi görünüyor olsa da esas amaç, gezegenin korunması. Şirket, konuyla ilgili bazı hesaplamalar yaptığını ve bu özellik sayesinde yıllık 1 milyon ton civarında karbon salınımının önüne geçileceğini söylüyor. Bu değer, 200 bin civarı aracın trafikten men edilip bir yıl boyunca kullanılmaması ile aynı anlama geliyor.

 

Google Az Yakıt Tüketimi İçin Yeni Özelliğini Devreye Alıyor ile ilgili etiketler Google
GÜNÜN VİDEOSU

Amasya Et Entegre Merkezi'nde skandal görüntüler! Hayvana baltayla vurup eklem yerlerini kestiler

Amasya Kral Et Entegre Merkezi'nde çekildiği belirtilen hayvana işkence görüntüleri sosyal medyada infial yarattı. Görüntülerde hayvana eziyet ettiği belirlenen 5 kişi gözaltına alındı.