Giresun tombul fındığı Avrupa Birliği tarafından tescillendi

Türkiye'de 2001 yılında coğrafi işaret alan Giresun tombul fındığı artık Avrupa Birliği'nde de tescillendi. Giresun tombul fındığı böylece; Antep baklavası, Aydın inciri, Malatya kayısısı, Aydın kestanesi, Milas zeytinyağı, Bayramiç Beyazı ve Taşköprü sarımsağından sonra AB'de tescil alan 8. Türk ürünü oldu.

 Tarım ve Orman Bakanlığı, Giresun tombul fındığının Avrupa Birliği'nden (AB) coğrafi işaret tescili belgesi aldığını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Bakanlık, “Ülkemizde 18.02.2001 tarihinde coğrafi işaret olarak tescil edilen Giresun tombul fındığı artık Avrupa Birliği'nde de tescilli. Antep baklavası, Aydın inciri, Malatya kayısısı, Aydın kestanesi, Milas zeytinyağı, Bayramiç Beyazı ve Taşköprü sarımsağından sonra AB'de tescil alan 8. ürünümüz Giresun tombul fındığı. Giresun ile Trabzon Beşikdüzü ve Vakfıkebir ilçelerine kadar olan sahil şeridinde yetiştirilen Giresun tombul fındığının çok eski tarihli salnamelerde bile ‘kıymet ve lezzet bakımından üstün’ olduğu vurgulanır. Bu üstünlük artık uluslararası arenada da tescillendi” açıklamasını yaptı.

Giresun tombul fındığı Avrupa Birliği tarafından tescillendi ile ilgili etiketler Giresun Avrupa Birliği Giresun tombul fındığı ab tescil
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.