Germaine Greer kimdir? Tecavüz ile ilgili neler söyledi?

Avustralyalı yazar Germaine Greer açıklamaları kamuoyunda büyük tepki topladı.Feminist kimliği ile bilinen yazarın tecavüz ile ilgili söyledikleri tepki toplarken herkes Greer'in yaşamını ve açıklamaların ne olduğunu merak ediyor. Peki Germaine Greer kimdir? Tecavüz ile ilgili neler söyledi? Detaylar haberimizde...

Feminist kimliği ile tanınan Germaine Greer'in açıklamaları İngiliz kamuoyunda tepki topluyor. Yazar tecavüz ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sonrasında ise açıklamalarının tepki toplaması ile herkes Greer'in neler söylediğini araştırmaya başladı.Peki Germaine Greer kimdir? Tecavüz ile ilgili neler söyledi? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

Germaine Greer kimdir? Tecavüz ile ilgili neler söyledi?

Guardian gazetesinin geniş bir şekilde sayfasına taşıdığı açıklamaları Greer, Galler'de düzenlenen Hay Edebiyat Festivali'nde yaptı.

Yazara göre, toplum tecavüze, ciddi bir suç olarak bakmak yerine, "duyarsız ve özensiz" bir hareket olarak görmeye başlamalı.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, Greer'in tecavüz için ön gördüğü uygun ceza ise 200 saat kamu hizmeti ya da tecavüzcünün koluna "T" harfi dövmesi yaptırılması.

İngiltere'de yaşayan 79 yaşındaki Greer'ın tecavüzü "kötü cinsel ilişki" olarak tanımladığı açıklamaları sosyal medyada tepki topladı.

Ünlü yazarın açıklamaları için bir Twitter kullanıcısı "duyduğum tiksintiyi ve hayal kırıklığını kelimelere dökemiyorum" ifadesini kullandı.

GERMAİNE GREER KİMDİR?

Germaine Greer, (d. 29 Ocak 1939), Avustralyalı akademisyen, gazeteci, yazar, İngiliz edebiyatı alanında öğretim üyesi ve feminizm hakkında 20. yüzyılın önemli bilim insanıdır.

1970 yılında basılan The Female Eunuch adlı kitabı ile uluslararası tanınırlık kazandı. Aynı zamanda Sex and Destiny: The Politics of Human Fertility (1984); The Change: Women, Ageing and the Menopause (1991), Shakespeare's Wife (2007) ve The Whole Woman (1999) adlı kitapların da yazarıdır.

Germaine Greer kimdir? Tecavüz ile ilgili neler söyledi? ile ilgili etiketler Tecavüz germaine greer kimdir neler soyledi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.