Gelinim Mutfakta Ballı Susamlı Tavuk tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta Ballı Susamlı Tavuk tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir merak ediliyor. Enfes tadı ile unutamayacağınız Ballı Susamlı Tavuk tarifini sizler için derledik. Gelinim Mutfakta Ballı Susamlı Tavuk tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir haberimizde.

Gelinim Mutfakta Ballı Susamlı Tavuk tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir sizler için derledik. Kanal D’nin sevilen yemek yarışması Gelinim Mutfakta’da 4 gelin bugün Ballı Susamlı Tavuk tarifi ile çeyrek altını almaya çalıştılar.

Damakta kalan tadı ile bir yiyenin bir daha yemek istediği Gelinim Mutfakta Ballı Susamlı Tavuk tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir işte detaylar…

Ballı Susamlı Tavuk Malzemeleri

-3 adet tavuk göğüs eti

-3 adet yumurta

-5 yemek kaşığı mısır nişastası

-4-5 diş sarımsak

-5 yemek kaşığı bal

4 yemek kaşığı ketçap

-6 yemek kaşığı soya sos

-4 yemek kaşığı esmer şeker

-6 yemek kaşığı Susam

-2 yemek kaşığı Susam yağı

-Yarım limon

-Tuz

-Karabiber

-2 dal taze soğanın yeşil kısmı

Gelinim Mutfakta Ballı Susamlı Tavuk tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Ballı Susamlı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

-Aldığınız tavukları kuşbaşı doğrayınız. Yumurta ve nişastayı iyice karıştırdıktan sonra tavukları bu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartmaya başlayınız.

-Karıştırma kabında ezilmiş sarımsak, kavrulmuş susam, bal, ketçap, soya sos, esmer şeker, susam yağı, tuz ve karabiberi iyice kaynaşıp homojen bir kıvama gelinceye kadar karıştırınız.

-Hazırladığınız sosu kapağı olan bir tavaya alarak ısıtmaya başlayınız. Ardından kızarttığınız tavukları bu sosun içine alın ve tavanın kapağını kapatınız.

-20-25 dk tavukların içleri tamamen pişinceye kadar kısık ateşte pişiriniz.

-Hazır olduğunda ince kıyılmış taze soğanın yeşil kısmı ile yemeği üzerini süsleyerek servis edebilirsiniz.

Gelinim Mutfakta Ballı Susamlı Tavuk tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? ile ilgili etiketler Ballı Susamlı Tavuk Gelinim Mutfaka tarifi nasıl yapılır malzemeleri neler Çin yemeği
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.